Gemeente Schoten

Zitting van 29 MAART 2021

Van 22:56 tot 23:22 uur.

online

 

Aanwezig:

Lieven De Smet, voorzitter.

Maarten De Veuster, burgemeester.

Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, schepenen.

Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, raadsleden.

Jack Vissers, korpschef.

Rony Lejaeghere, algemeen directeur.

Verontschuldigd:

Kurt Vermeiren, Piet Bouciqué, raadsleden.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

GOEDKEURING NOTULEN OPENBARE VERGADERING

Gelet op artikels 32 en 74 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Gelet op de voorliggende notulen;

Besluit:

 met 26 stemmen ja, 3 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Lieven De Smetstemmen ja.

Erik Block, Dieter Peeters, Erik Maesonthouden zich.

Enig artikel

Goedkeuring te hechten aan de notulen van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 februari 2021.

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021
Punt bijlagen/links audioverslag
Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

REGLEMENT TAXICHEQUES

Gelet op het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 november 1991 houdende de goedkeuring betreffende het ter beschikking stellen van taxicheques aan senioren en mindervaliden;

Overwegende dat deze beslissing werd genomen in functie van de verhoging van de mobiliteit van de Schotense burger met vervoersproblemen;

Overwegende dat de inkomstenbarema’s niet langer realistisch zijn en nog lager liggen dan het huidige leefloon, waardoor een aanpassing van het huidige reglement zich opdrong;

Overwegende dat door deze achterhaalde inkomstenbarema’s er geen toekenningen meer konden gebeuren;

Overwegende dat men bij de taxicheques niet minimum 2 dagen op voorhand een rit dient te reserveren;

Overwegende dat de dienstverlening van MMC en handicar ook enkele uitsluitingsmechanismen bevat;

Overwegende dat met de werking van de taxicheques nog een ander segment gebruikers bereikt kan worden dan met de MMC en handicar;

Overwegende dat de thuiszorg de nood ondervond aan de hervorming van de dienstverlening zodat er opnieuw meer mensen gebruik van kunnen maken;

Gelet op de goedkeuring van een nieuw reglement door het vast bureau d.d. 14 november 2019;

Gelet op het voorstel om hieraan een kleine wijziging te doen betreffende de geldigheidsduur en deze te verleggen naar 31 januari van het jaar volgend op de aankoop zodat ook cheques aangekocht in december een redelijke geldigheidstermijn hebben;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 29 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Goedkeuring te verlenen aan het nieuwe reglement betreffende het ter beschikking stellen van taxicheques aan mindervaliden, tijdelijk minder mobiele personen en 65-plussers met een beperkt inkomen en een zorgsituatie vanaf 1 april 2021 en vast te stellen als volgt:

Reglement Taxicheques

Artikel 1: Doel van het reglement

De gemeente Schoten verleent taxicheques ter waarde van 2,50 euro per stuk aan mindervaliden, tijdelijk minder mobiele personen en 65-plussers met een beperkt inkomen en een zorgsituatie.

Artikel 2: Wie komt in aanmerking ?

De volgende personen kunnen in aanmerking komen voor het aankopen van taxicheques wanneer zij aan de vermelde voorwaarden voldoen en ingeschreven zijn in het bevolkingsregister van de gemeente Schoten:

1. 65-plussers

Het recht op taxicheques voor 65-plussers wordt geopend bij:

• Het recht op de verhoogde tegemoetkoming

Aan te tonen met een klever van de mutualiteit.

2. Mindervaliden

Het recht op taxicheques voor mindervaliden wordt geopend bij:

• Het recht op de verhoogde tegemoetkoming

Aan te tonen met een klever van de mutualiteit.

3. Tijdelijk minder mobiele meerderjarigen

Het recht op taxicheques voor meerderjarigen die tijdelijk minder mobiel zijn wordt geopend bij:

• Het recht op de verhoogde tegemoetkoming

Aan te tonen met een klever van de mutualiteit.

• Een door een arts voorgeschreven revalidatieperiode van minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden na een medische ingreep.

• Let op: recht op maximum van 30 cheques aangezien dit over de helft van de normale periode gaat.

Artikel 3: Waar en hoe kunnen taxicheques worden aangekocht ?

De gebruiker kan de taxicheques aankopen via de gemeente Schoten. Hij of zij mag dit zelf doen of mag zich laten vertegenwoordigen.

De vertegenwoordiger heeft dan zijn of haar identiteitskaart en een leesbare, ondertekende en gedateerde volmacht van de gebruiker bij. Afhankelijk van de reden tot aanvraag moeten de volgende documenten worden voorgelegd:

1) De identiteitskaart van de gebruiker

2) Klever van de mutualiteit

3) Tijdelijk minder mobiele gebruiker: een “attest voor tijdelijk minder mobiele meerderjarigen”, ingevuld, gedateerd, ondertekend en afgestempeld door de behandelende arts, met vermelding van een voorgeschreven revalidatie periode van minimaal 1 maand en maximaal 6 maanden, eventueel verlengbaar na een medische ingreep.

Taxicheques worden per persoon per jaar goedgekeurd. Dit van 1 januari tot en met 31 december en worden afgeleverd in 2 periodes. Dit elke periode van 6 maanden. Elke periode van 6 maanden kan men maximum 60 taxicheques aankopen. Dit met uitzondering van de taxicheques voor tijdelijk minder mobiele meerderjarigen.

Een nieuwe aanvraag kan slechts worden toegekend binnen de perken van het budget dat ingeschreven is in de goedgekeurde begroting.

Artikel 4: Wat zijn de beperkingen ?

De gebruiker betaalt 1,25 euro per aangekochte taxicheque ter waarde van 2,50 euro en heeft recht op maximum 120 taxicheques per jaar. Voor een persoon die onder de categorie “tijdelijk minder mobiele meerderjarigen” valt, is dit beperkt tot een maximum van 30 taxicheques per jaar.

Rekening houdend met het beschikbaar budget kan het college van burgemeester en schepenen in de loop van het kalenderjaar, beslissen voormeld maximum aan te passen wat de rest van het jaar betreft.

De gemeenteraad bepaalt het beschikbare budget.

Wanneer de prijs van de rit hoger is dan de waarde van de (één of meer) aangeboden taxicheques, betaalt de gebruiker het verschil bij. De taxichauffeur mag de gebruiker, wanneer de prijs van de rit lager ligt dan van de (één of meer) aangeboden taxicheques, het verschil niet terugbetalen.

Taxicheques mogen alleen gebruikt worden door de gebruiker en uitsluitend voor verplaatsingen die hij of zij zelf doet, alleen of met begeleiding.

Het is verboden taxicheques om te ruilen tegen contant geld of de taxicheques op enige ander wijze te besteden dan voor de betaling van een taxirit.

Het OCMW van Schoten bepaalt welke taximaatschappijen taxicheques mogen aanvaarden. De lijst van taximaatschappijen wordt steeds meegegeven bij de aanvraag van (toekomstige) gebruikers en zijn terug te vinden op de website.

Artikel 5: Hoe lang zijn de taxicheques geldig ?

De taxicheques zijn geldig tot 31 januari van het jaar volgend op het jaar van uitgifte. De gebruiker weet dat elk recht elk jaar vervalt en opnieuw dient aangevraagd te worden.

Artikel 6: In welke gevallen worden taxicheques terugbetaald ?

In de volgende gevallen kunnen taxicheques terugbetaald worden:

a) Bij verhuis naar een andere gemeente

b) Bij overlijden

c) Indien om medische redenen geen gebruik meer kan gemaakt worden van de taxicheques (een duidelijk leesbaar en ondertekend medisch attest van een arts is noodzakelijk om dit te staven).

De nog geldige en niet gebruikte taxicheques kunnen, in voorkomend geval, samen met het medisch attest tot uiterlijk 31 januari van het daaropvolgend jaar, ingeleverd worden bij de gemeente Schoten.

De inwisseling door de gebruiker of zijn of haar wettig erfgenamen geschiedt tegen de oorspronkelijk betaalde prijs. De gemeente stort binnen een termijn van drie maanden het bedrag van deze taxicheques op de rekening van de gebruiker of deze van zijn of haar erfgenamen.

Verloren, teniet gegane of gestolen taxicheques worden niet terugbetaald of vervangen.

Artikel 7: Hoe wordt er controle op het gebruik van taxicheques uitgeoefend ?

a) De gebruiker legt zijn of haar identiteitskaart voor aan de taxichauffeur samen met de taxicheques

b) De gegevens op de identiteitskaart van de gebruiker moeten overeenstemmen met de gegevens op de taxicheques

c) De taxicheques mogen niet eenzelfde volgnummer hebben.

Artikel 8: Wat zijn de gevolgen bij niet naleving van dit reglement ?

Bij niet naleving van de artikels van dit reglement verliest de gebruiker alle rechten en voordelen, verbonden aan de taxicheques.

Artikel 9: Kunnen deze taxicheques worden gecumuleerd ?

Een gebruiker kan alleen taxicheques aankopen op basis van één van de drie categorieën vermeld in artikel 2. Er is geen cumul mogelijk tussen de verschillende rechtsgronden om taxicheques te bekomen.

Artikel 10: Wanneer gaat dit reglement in ?

Dit reglement gaat in op 1 april 2021.

Artikel 11: Afspraken taximaatschappijen

Om erkend te worden dient een taxionderneming:

• De taxicheques te aanvaarden

• De bejaarden of mindervaliden behulpzaam te zijn bij het in- en uitstappen

• Toe te staan dat de kofferruimte gebruikt wordt voor de opberging van een rolwagen

• De gegevens vermeld op de taxicheques naar waarheid te controleren.

De samenwerking met de taximaatschappij kan door beide partijen worden opgezegd. De opzegperiode bedraagt voor beide partijen 3 maanden. De opzeg dient aangetekend te worden verzonden en gaat in op de eerste dag van de daarop eerstvolgende maand.

De taxionderneming zal per maand/kwartaal een vorderingsstaat opstellen en deze met de ontvangen cheques zenden naar de gemeente Schoten. Dit kan:

• Per post:

Dienst Financiën

Verbertstraat 3
2900 Schoten

• Per e-mail:

financien@ocmwschoten.be

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

AFWIJKING REGLEMENT TAXICHEQUES

Gelet op het reglement voor taxicheques zoals goedgekeurd op het vast bureau d.d. 14 november 2019;

Overwegende dat een aantal klanten hun bestelde cheques niet volledig gebruikt hebben in 2020 omdat een heel aantal verplaatsingen door de corona-crisis wegvielen;

Gelet op het voorstel van de thuisdiensten om de niet-gebruikte cheques van 2020 kosteloos te laten omruilen voor cheques van 2021;

Overwegende dat dit geen meerkost betekent voor het openbaar bestuur;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 29 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Eénmalig een afwijking goed te keuren op het reglement voor taxicheques en niet-gebruikte cheques van 2020 kosteloos om te ruilen voor cheques van 2021 en dit tot 30 april 2021.

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

AANPASSING TARIEVEN KAPPER EN PEDICURE LDC

Gelet op het besluit in de zitting d.d. 19 februari 2019 houdende goedkeuring van de prijzen voor kapper, pedicure en manicure in de lokale dienstencentra met ingang van 1 april 2019;

Overwegende dat in de afgesloten samenwerkingsovereenkomsten werd opgenomen dat tariefwijzigingen vooraf voorgelegd en goedgekeurd dienen te worden door de raad voor maatschappelijk welzijn en dit maximum om de twee jaar;

Gelet op voorliggende tariefwijziging voor kapper, pedicure en manicure met ingang van 1 april 2021;

Gelet op de voorliggende gewijzigde samenwerkingsovereenkomsten met kapster Ingrid Le Bon en pedicures Giani Smets en Dominica Van Elsacker;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Gelet op de tussenkomst van raadslid Maya De Backer;

Besluit:

 met 29 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Goedkeuring te verlenen om volgende tarieven aan te rekenen voor de hierna vermelde dienstverlening in de lokale dienstencentra 't Dorp en 't Cogelshof met ingang van 1 april 2021:

Kostprijs klant

Pedicure      € 18,00

Manicure       € 15,00

Lakken met basiskleur of eigen lak   € 5,00

Knippen: incl. wassen     € 10,00

Brushen: incl. wassen en lak    € 16,00

Mis en plis incl. wassen en lak    € 14,00

Kleuren: incl. wassen, knippen, mise en plis/brushing € 40,00

Permanent: incl. wassen, knippen, mise en plis/brushing € 40,00.

Artikel 2

Goedkeuring te verlenen aan de vernieuwde contracten voor kapster Ingrid Le Bon en pedicures Giani Smets en Dominica Van Elsacker.

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

LEVEREN, PLAATSEN, INDIENSTSTELLEN VRV-INSTALLATIE

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikels 77 en 78, betreffende de bevoegdheden van de raad voor maatschappelijk welzijn;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Gelet op het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht;

Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen;

Gelet op de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36;

Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

Gelet op het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen;

Overwegende dat in het kader van de opdracht “leveren, plaatsen, in dienst stellen van VRV-installatie in AC-gebouw” een bestek werd opgesteld door de ontwerper;

Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 190.082,64 excl. btw of
€ 230.000,00 incl. 21 % btw (39.917,35 btw-medecontractant);

Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure;

Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van 2021, op budgetcode 2210050/0050-IP/03/04-2025P00026 (actieplan SBS/001/004) (actie SBS/001/004/001);

Gelet op de tussenkomst van raadslid Olivier Coppens;

Besluit:

 met 29 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Goedkeuring te verlenen aan het bestek en de raming voor de opdracht “leveren, plaatsen, in dienst stellen van VRV-installatie in AC-gebouw”, opgesteld door de ontwerper. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt € 190.082,64 excl. btw of € 230.000,00 incl. 21 % btw (39.917,35 btw-medecontractant).

Artikel 2

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

Artikel 3

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

Artikel 4

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2021, op budgetcode 2210050/0050-IP/03/04-2025P00026 (actieplan SBS/001/004) (actie SBS/001/004/001).

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

AFVAARDIGING EERSTELIJNSZONE NOORD ANTWERPEN

Gelet op het decreet  van de Vlaamse Overheid van 26 april 2019 betreffende de organisatie van de eerstelijnszorg, de regionale zorgplatformen en de ondersteuning van de eerstelijnszorgaanbieders;

Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 24 oktober 2019;

Overwegende dat overeenkomstig artikel 34 van het decreet lokaal bestuur geheim gestemd dient te worden over de aanwijzing van de de vertegenwoordigers van de gemeente in overlegorganen en in de organen van andere rechtspersonen en feitelijke verenigingen;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Gaat over tot de geheime stemming over de afvaardiging van Laura Kerkhofs, senioren- en gezondheidsconsulente, naar het bestuursorgaan van Eerstelijnszone Noord Antwerpen voor de cluster zorg en welzijn:

Er zijn 29 uitgebrachte stemmen.

Laura Kerkhofs bekomt 25 stemmen ja, 2 stemmen nee en 2 onthoudingen.

Gaat over tot de geheime stemming over de afvaardiging van Laura Kerkhofs, senioren- en gezondheidsconsulente, naar de algemene vergadering van Eerstelijnszone Noord Antwerpen voor de cluster zorg en welzijn:

Er zijn 29 uitgebrachte stemmen.

Laura Kerkhofs bekomt 26 stemmen ja, 2 stemmen nee en 1 onthouding.

Gaat over tot de geheime stemming over de afvaardiging van Iefke Hendrickx, schepen van zorg en welzijn, naar de algemene vergadering van Eerstelijnszone Noord Antwerpen voor de cluster zorg en welzijn:

Er zijn 29 uitgebrachte stemmen.

Iefke Hendrickx bekomt 25 stemmen ja, 2 stemmen nee en 2 onthoudingen.

Gaat over tot de geheime stemming over de afvaardiging van An Adriaenssens, beleidsmanager samenleven, naar de algemene vergadering van Eerstelijnszone Noord Antwerpen voor de cluster zorg en welzijn:

Er zijn 29 uitgebrachte stemmen.

An Adriaenssens bekomt 27 stemmen ja, 1 stem nee en 1 onthouding.

Besluit:

Enig artikel:

Akkoord te gaan met de afvaardiging van volgende personen van Lokaal Bestuur Schoten om te zetelen in de zorgraad, zijnde het bestuursorgaan en de algemene vergadering van Eerstelijnszone Noord Antwerpen en dit voor de cluster zorg en welzijn:

Bestuursorgaan:

Laura Kerkhofs - senioren- en gezondheidsconsulente

Algemene vergadering:

Iefke Hendrickx - schepen van zorg en welzijn

Laura Kerkhofs - senioren- en gezondheidsconsulente

An Adriaenssens - beleidsmanager samenleven

Voor Laura Kerkhofs en An Adriaenssens gaat het om een nieuwe aanstelling.

Voor Iefke Hendrickx gaat het om een herbevestiging van een aanstelling.

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 29 MAART 2021

CD&V: ZORG AAN HUIS

Neemt akte:

van het bijkomend punt ingediend door raadslid Dieter Peeters (CD&V) op 24 maart 2021 om 20.14 uur:

Zorg aan huis.

Ten gevolge van de coronacrisis herzien veel (jong)bejaarden hun toekomstplannen. We merken dat veel oudere senioren er tegenop zien om aan het einde van hun leven te verhuizen naar een RVT. Dat was vroeger al zo, maar de bijkomende quarantaine-maatregelen van vorig jaar hebben de drempel voor veel mensen enorm verhoogd. Het logische gevolg is dat deze senioren ervoor kiezen om langer thuis te blijven. Dat heeft echter tot gevolg dat ze op termijn thuis meer zorg nodig hebben.

Vanuit ons OCMW bieden we drie grote aspecten van zorg aan huis aan: Dienstencheque-onderneming, de taxicheques en de Thuiszorg. Dit laatste aspect valt terug uiteen in drie delen: gezinszorg, poetsdienst 65+ en de aanvullende thuiszorg.

Deze twee zaken brengen me tot volgende vragen:

- Bereiken we onze doelgroep van zorgbehoevende senioren voldoende? Welke doelgerichte initiatieven neemt het OCMW (samen met de gemeentelijke seniorenconsulent)?

- Gelet op de nasleep van de coronacrisis zal de vraag naar thuiszorg toenemen. Zijn we daar als bestuur voldoende op voorbereid?

- Worden bijkomende vragen aan “de rand van de zorg”, bijvoorbeeld naar zorgvolmachten of testamenten, ook beantwoord en begeleid door ons bestuur?

 

 

Publicatiedatum: 30/04/2021