Gemeente Schoten

Zitting van 27 JANUARI 2022

Om 20:00 uur.

online

 

Verwacht:

Lieven De Smet, voorzitter.

Maarten De Veuster, burgemeester.

Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, schepenen.

Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Erik Maes, Brecht Verwulgen, raadsleden.

Rony Lejaeghere, algemeen directeur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

BEKRACHTIGING POLITIEVERORDENING BURGEMEESTER

De gemeenteraad wordt, in toepassing van artikel 134§1 van de Nieuwe Gemeentewet, gevraagd de "Politieverordening van de burgemeester van 10 januari 2022 tot het houden van de vergadering van de gemeenteraad en de raad van maatschappelijk welzijn op digitale wijze in de strijd tegen het Coronavirus (Covid-19)" te bekrachtigen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GOEDKEURING NOTULEN OPENBARE VERGADERING

De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen van de vorige openbare vergadering van de gemeenteraad goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

LOKALE POLITIE: MOBILITEITSCYCLUS

De gemeenteraad dient de ambten aan te duiden die voor mobiliteit in aanmerking komen, op advies van de korpschef. De behoeftebepaling van de1ste cyclus 2022 dient aan de Directie van de Mobiliteit en het Loopbaanbeheer te worden meegedeeld.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

LOKALE POLITIE: MOBILITEITSCYCLUS

Omdat de mobiliteitscyclus 2021/5 geen kandidaten opleverde en omdat er betrekkingen van inspecteur van politie ELPZ vrijgekomen zijn in het huidige kader, worden deze plaatsen opengesteld via de aspiranten-mobiliteit. De gemeenteraad wordt verzocht hiermee akkoord te gaan.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

POLITIEBEGROTING 2022

Bij besluit van 28 oktober 2021 van de gemeenteraad werd de begroting 2022 van de politiezone Schoten vastgesteld.

De gemeenteraad wordt verzocht kennis te nemen van het voor eensluidend verklaard afschrift van het besluit van 06 december 2021 van de provinciegouverneur houdende goedkeuring van de begroting 2022.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

BEGROTINGSWIJZIGING NR. 1/2021 POLITIE

Bij besluit van 28 oktober 2021 van de gemeenteraad werd de begrotingswijziging nr. 1/2021 van de politiezone Schoten vastgesteld.

De gemeenteraad wordt verzocht kennis te nemen van het voor eensluidend verklaard afschrift van het besluit van 06 december 2021 van de provinciegouverneur houdende goedkeuring van de begrotingswijziging nr. 1/2021 (gewone & buitengewone dienst).

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

PRINTOPDRACHTEN EN DRUKWERKEN

Voor het produceren en aanleveren van Drukwerk met bijbehorend online bestelportaal heeft de Vlaamse Overheid sedert 2 maart 2021 een raamovereenkomst van 3 jaar (verlengbaar met 1 jaar). Deze raamovereenkomst is beschikbaar voor lokale besturen en hun entiteiten zoals de politiezone. Het Politiemagazine evenals andere printopdrachten kunnen via deze raamovereenkomst worden afgenomen. Het webportaal voor bestelling heet Print Vlaanderen, de gegunde opdrachtnemer is Drukkerij Artoos. Eerder tekende de gemeente voor eigen behoeften reeds in op dit aanbod.

Voor de politiezone wordt aan de gemeenteraad nu gevraagd om goedkeuring te verlenen aan de lastvoorwaarden, gunningswijze van deze raamovereenkomst alsook de raming en gunning van de basisopdracht in 2022.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

HVZR: GEMEENTELIJKE BIJDRAGE 2022

De gemeenteraad wordt verzocht om de geschatte gemeentelijke exploitatie bijdrage voor het dienstjaar 2022 aan de Brandweer Zone Rand, voor een totaal bedrag van 1.232.986,00 euro, goed te keuren.

De gemeenteraad wordt verzocht om de geschatte gemeentelijke investering bijdrage voor het dienstjaar 2022 aan de Brandweer Zone Rand, voor een totaal bedrag van 383.830,00 euro, goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

STRAATMEUBILAIR VOOR PUBLICITEIT: SELECTIELEIDRAAD

De contractuele uitvoeringstermijn van de huidige overeenkomst voor straatmeubilair eindigt op 15 oktober 2022. Het gemeentebestuur Schoten wenst deze opdracht aan te besteden voor een nieuwe termijn. In voorbereiding tot deze aanbesteding waarvoor een volledig bestek en gunningswijze ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad van 28 april 2022, werd een selectieleidraad opgesteld. Deze selectieleidraad (fase 1) heeft als doel om via Europese publicatie in het bulletin van aanbestedingen, op zoek te gaan naar geschikte kandidaten die zullen worden toegelaten tot de mededingingsfase (fase 2) van deze 2-fasige procedure tot aanbesteding.

De gemeenteraad wordt gevraagd haar goedkeuring te verlenen aan deze selectieleidraad.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

HEMELWATERPLAN

Sinds 2013 is er het advies vanuit Vlaanderen aan de lokale besturen om een hemelwaterplan op te maken.

Schoten is hier mee aan de slag gegaan en op 21 juni 2016 werd een uitgewerkt hemelwaterplan toegelicht aan het college van burgemeester en schepenen.

Momenteel hebben 31 gemeenten een Hemelwaterplan.

Schoten is daar niet bij omdat dit plan nooit via de gemeenteraad is bekrachtigd.

Met de nieuwe Blue deal wil Vlaanderen het ambitieniveau van de hemelwaterplannen verhogen en verbreden zij de scope naar een “hemelwater- en droogteplan”. Vanaf 2024 zal een gemeente enkel nog toegang hebben tot water gerelateerde subsidies , mits een  “hemelwater- en droogteplan” werd opgemaakt en voldoet aan dit hoger ambitieniveau.

Om in tussentijd onze kansen tot water gerelateerde subsidies maximaal te vrijwaren adviseert onze rioolbeheerder het huidige plan door de gemeenteraad te bekrachtigen met de wetenschap dat we dit plan nog gaan herschrijven naar een “hemelwater- en droogteplan” met de huidige nieuwe inzichten om ook later nog kans te maken op water gerelateerde subsidies.

De gemeenteraad wordt gevraagd het hemelwaterplan te bekrachtigen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

ACTIEPLAN 'GEDEELDE MOBILITEIT'

Het actieplan gedeelde mobiliteit, opgemaakt in samenwerking met autodelen.net, heeft als doel om concrete maatregelen naar voor te schuiven die ervoor moeten zorgen dat tegen het einde van de huidige legislatuur (2024) en bij uitbreiding 2030 gedeelde mobiliteit naar een hoger niveau wordt getild in Schoten.

Het actieplan vertrekt van de huidige lokale situatie en wil aan de hand van concrete doelstellingen centrale doelen bereiken.

De acties zoals opgenomen in de actietabel dragen bij in het bereiken van de doelstellingen (o.a. 'Elke buurt deelt en is duurzaam bereikbaar') zoals vooropgesteld in het Lokale Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse Overheid en kunnen hierdoor ook rekenen op een financiële ondersteuning.

De gemeenteraad wordt gevraagd het actieplan goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

PARKEERPLAATSEN VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

In het besluit van de gemeenteraad d.d. 24 oktober 2019 werd beslist om de bevoegdheid tot het vaststellen van aanvullende reglementen in verband met parkeerplaatsen voor personen met een handicap, voor de wegen die zich op het grondgebied van de gemeente Schoten bevinden, te delegeren aan het college van burgemeester en schepenen.

De gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de goedkeuringen door het college van burgemeester en schepenen van deze parkeerplaatsen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GOEDKEURING WEGENISTRACÉ OMV_2021127367

De gemeente Schoten heeft op 24 december 2021 een adviesvraag ontvangen voor een  omgevingsaanvraag ingediend bij de deputatie voor het slopen van bestaande gebouwen en het bouwen van nieuwe bedrijfsgebouwen gelegen aan Brechtsebaan en Eikenlei, waarbij tevens de rooilijn wordt gewijzigd, het wegtracé wordt aangepast en de inrichting van het openbaar domein wordt aangepast.

De gemeenteraad wordt gevraagd de wijziging van de rooilijn, het nieuwe wegtracé en de wijziging van het openbaar domein goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

ADDENDUM SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VACCINATIE

Ter bestrijding van de COVID-19 pandemie is bovenlokaal een vaccinatiestrategie uitgerold, met als doel het bereiken van een maximale vaccinatiegraad met het oog op het bekomen van groepsimmuniteit. Tussen januari en september 2021 liep de campagne voor de basisvaccinatie van de bevolking ouder dan 11 jaar.

De Vlaamse overheid vertrouwde de organisatie van vaccinatiecentra toe aan de lokale besturen, met name stad Antwerpen, en de zorgraden van de eerstelijnszones. Om de samenwerking met taken en subsidiestromen te verankeren, keurde de gemeenteraad op 29 april 2021 een samenwerkingsovereenkomst goed met alle betrokken partijen (stad Antwerpen, Ziekenhuisnetwerk Antwerpen ZNA, de gemeenten Borsbeek, Schoten, Stabroek, Wommelgem en de 4 Antwerpse eerstelijnszones). Op 31 mei 2021 werd de samenwerking bekrachtigd door ondertekening. De stad Antwerpen is penhouder over de toegekende Vlaamse subsidie enveloppes infrastructuur, vaccinatieteams en mobiliteit. De vier Antwerpse eerstelijnszones zijn penhouder over de Vlaamse subsidie programmamanagement.

Om de volledige bevolking vanaf 18 jaar een derde prik te kunnen geven en om bijkomende doelgroepen te vaccineren, besliste de Vlaamse regering op 1 oktober 2021 om de vaccinatiecentra verder te laten werken of herop te starten, en bijkomende subsidies toe te kennen. De boosterprik wordt toegediend met inachtname van een minimumtermijn sinds de tweede prik: 2 maanden na een vaccinatie met Janssen, 4 maanden na een vaccinatie met AstraZeneca, Moderna en Pfizer.

De Lokale Besturen, de Antwerpse Eerstelijnszones (waarbij Schoten deel uit maakt van ELZ Noord Antwerpen) en ZNA richten daartoe een aantal vaccinatiedorpen en alternatieve structuren in, als vervolg op VacCovid Antwerpen en houden hierbij rekening met een verlenging van de vaccinatiecampagne in 2022 en mogelijk 2023.

Het addendum aan de samenwerkingsovereenkomst heeft als doel de verschillende gewijzigde verantwoordelijkheden van partijen bij de overeenkomst toe te lichten, de aanvullende inhoud van de subsidies toe te lichten en de gewijzigde subsidiestromen tussen partijen te verduidelijken. Voor de details hiervan wordt verwezen naar de inhoud van het addendum van de samenwerkingsovereenkomst in bijlage.

De volgende bijkomende subsidies worden toegekend voor de periode van 15 oktober 2021 tot en met 30 april 2022:

- bijkomende subsidie Infrastructuur en uitbating van het vaccinatiecentrum - Penhouder: Stad

Antwerpen - 6.096.650,00 EUR;

- bijkomende subsidie Programmamanagement - Penhouder: de 4 Antwerpse Eerstelijnszones -

904.583,20 EUR;

- bijkomende subsidie Vaccinatieteams - Penhouder: Stad Antwerpen - 1.383.474,00 EUR;

Van de subsidie Infrastructuur en uitbating van de vaccinatiecentra wordt voor de periode 1 januari 2022 tot en met 30 april 2022 400.000,00 EUR toegekend aan Eerstelijnszone Antwerpen Centrum vzw. Deze toekenning zal in maandelijks schijven gestort worden en geëvalueerd worden conform de afspraken van artikel 9.2 van de samenwerkingsovereenkomst.

De gemeenteraad wordt gevraagd dit addendum goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

BELASTING OP AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

In de gemeenteraad van 20 december 2021 werd het belastingreglement op afgifte van administratieve stukken goedgekeurd met de bepaling van de belastingtarieven voor de identiteitsdocumenten voor o.a. de vreemde onderdanen. Hierbij werd een onderscheid gemaakt in de tarieven voor Europese onderdanen en voor niet-Europese onderdanen.

Op 30 december 2021 is er echter een nieuw ministerieel besluit van 17 december 2021 in het Belgisch Staatsblad verschenen waarbij de categorie van de Europese onderdanen wordt uitgebreid met:

- de niet-Europese familieleden van Europese onderdanen

- de Britse onderdanen die begunstigde zijn van het terugtrekkingsakkoord (Brexit).

Deze uitbreidingen moeten toegevoegd worden met ingang van 1 januari 2022. Dit betekent dus dat  het gemeentelijk belastingreglement op afgifte van administratieve stukken, dat voor het laatst goedgekeurd werd in de gemeenteraad van 20 december 2021, terug aangepast moet worden.

Het betreft hier enkel een wijziging van de productieprijs van bepaalde identiteitsdocumenten. De productieprijs van de kaarten voor de toegevoegde categorieën bedraagt € 16,70 (voorheen € 17,20). De belastingtarieven die in december door de gemeenteraad werden goedgekeurd, blijven behouden.

De gemeenteraad wordt gevraagd het belastingreglement op afgifte van administratieve stukken voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2025, zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2021, op te heffen en het aangepaste belastingreglement op afgifte van administratieve stukken met ingang van 1 januari 2022 en voor een periode eindigend op 31 december 2025, goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJKE PREMIE - INCONTINENTIE & NIERDIALYSE

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het reglement voor de premie voor incontinentie en nierdialyse voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJKE PREMIE - SOCIAAL-PEDAGOGISCHE PREMIE

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het reglement voor de gemeentelijke sociaal - pedagogische premie voor personen jonger dan 21 jaar voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJKE PREMIE - SOCIAAL-MEDISCHE PREMIE

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd het reglement van de gemeentelijke premie voor personen van 21 jaar en ouder met een handicap goed te keuren en dit voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJKE PREMIE - STOMA

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd het reglement van de gemeentelijke premie voor dragers van een stoma goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJKE PREMIE - MANTELZORG

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het reglement voor de gemeentelijke premie voor mantelzorgers voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJK REGLEMENT - VAKANTIEPREMIE

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het aangepaste reglement voor de vakantiepremie voor kinderen met een handicap voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST BEGRAFENIS OUDSTRIJDERS

De enige aanpassing in het reglement is de duurtijd. Waar voorheen het reglement jaarlijks werd goedgekeurd, is het voorstel om nu goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

De gemeenteraad wordt gevraagd om het reglement op de gemeentelijke tussenkomst voor de begrafenis van oudstrijders goed te keuren voor de rest van de legislatuur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

ONAFHANKELIJK: OVERLAST IN PAALSTRAAT

Bijkomend punt ingediend door raadslid Nadine Van Mol (onafhankelijk) op donderdag 20 januari 2022 om 16.47 uur:

Overlast in Paalstraat

Geachte Burgemeester, Schepenen en Raadsleden,

Ik werd aangesproken door enkele handelaars uit onze Paalstraat in de omgeving van de bushalte aan de Beobank en Parfumerie Bebeautiful.

Reeds lange tijd ondervinden zij veel hinder van schoolgaande jeugd die na de schooluren en soms ook tijdens de middagpauze onze Paalstraat onveilig maken.

Deze kinderen zijn zéér rumoerig, vandaliseren het bushokje regelmatig, spelen met trekbommetjes, vallen oudere mensen lastig die onder de boog door wandelen om van de Paalstraat naar het Edisonplein te gaan of andersom. Sommige ouderen duren hier zelfs niet meer passeren. 

Ook onze handelaars zelf worden lastig gevallen. Er wordt op de ramen gebonkt, geroepen en de handelaars worden zelfs geprovoceerd om naar buiten te komen om zo een verbale krachtmeting uit te lokken.

Een tweetal maanden geleden werd zelfs een zijpaneel van het bushokje vernield, dit viel op een kindje dat samen met zijn mama op de bus stond te wachten.  De mama van het kind was hier uiteraard niet mee opgezet en berispte de daders waarop deze begonnen te schelden en te roepen naar deze dame. Uiteindelijk is een burger hier moeten tussenkomen.

Enkele weken geleden werden er eveneens door deze jongeren bommetjes gegooid die zoveel trillingen veroorzaakten dat het alarm van de Beobank is afgegaan.

Regelmatig bellen deze handelaren de politie maar deze komt veelal niet meer ter plaatse na zulke oproep, of veel later passeren zij gewoon eens even door de straat.

Mijn vraag, en vooral deze van de handelaars, is of het toch niet mogelijk zou zijn voor onze politie om regelmatig aanwezig te zijn aan deze bushalte, vooral tussen 14.30u en 17u, zodat er een einde kan komen aan deze terreur?

Ik maak mij ook de bedenking of het eventueel niet raadzaam zou zijn om in overleg te gaan met de school in kwestie, zijnde het Atheneum. Deze jongeren kunnen net zo makkelijk de bus nemen aan de school in plaats van een heel eind te stappen om zo aan het toeziend oog van de school te ontsnappen. Misschien kan de school dan in dialoog gaan met deze leerlingen (of hun ouders) of iemand afvaardigen om aan de bushalte aan de boog een oogje in het zeil te houden en sancties op te leggen aan zij die de overlast veroorzaken?

 

 

Publicatiedatum: 24/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

CD&V: VERBERTSTRAAT

Bijkomend punt ingediend door raadslid Erik Maes (CD&V) op zaterdag 22 januari 2022 om 15.11 uur:

Verbertstraat

Bewoners uit de Verbertstraat maken zich zware zorgen over de gasleidingen in hun straat. Deze worden door de trillingen van het vaak zware wegverkeer losgetrild.

Ook de pas aangelegde verkeersdrempels versterken het euvel blijkt uit het verslag van, loodgieter Covents. De bewoners hebben op 21 november 21 een schrijven aan de burgemeester en de korpschef van politie en brandweer gericht maar tot op heden volgde geen reactie.  Gezien deze toch wel potentiële gevaarlijke situatie is mijn vraag dan ook drieledig :

-heeft het gemeentebestuur de brief van de bewoners ontvangen?

-is de analyse van de bewoners correct?

-welke stappen worden ondernomen om de ongerustheid bij de bewoners weg te nemen?

 

 

Publicatiedatum: 24/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

CD&V: HAVENPLEIN

Bijkomend punt ingediend door raadslid Dieter Peeters (CD&V) op zondag 23 januari 2022 om 14.43 uur:

Havenplein

Begin december geraakten de plannen voor de nieuwe ontwikkeling voor het Havenplein bekend. Dat zorgde voor heel wat commotie bij buurt en omgeving. Het openbaar onderzoek is de plaats waar die bezorgdheden samengebracht kunnen worden, zeker wat de ontwikkelingen van de privé-ontwikkelaar betreft. Maar ik wil in deze vraag ingaan op het stukje van dit gehele project dat plaatsvind op gemeentelijk patrimonium, de zogenaamde “gronden wouters”. Die gronden werden in de vorige legislatuur verworven om enkele problemen in de buurt aan te pakken, specifiek de groeiende parkeerdruk én de overstromingsproblematiek. Er werd toen, binnen de toenmalige meerderheid, afgesproken om hier een groene buurtparking met regenwaterinfiltratie te voorzien. Daar is in de huidige plannen geen sprake meer van. Welke elementen deden deze beleidsvisie veranderen?

 

 

Publicatiedatum: 24/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

GROEN: SPEELBOS RANSUILDREEF

Bijkomend punt ingediend door raadslid Brecht Verwulgen (Groen) op zondag 23 januari 2022 om 13.02 uur:

Speelbos Ransuildreef

De gemeente heeft twee jaar geleden het bos aan de Ransuildreef gekocht met de bedoeling om hier een speelbos voor de jeugdverenigingen van te maken. Ondertussen is het perceel nog steeds niet toegankelijk. De reden hiervoor is dat er te veel 'gevaarlijk' afval zou liggen. Is er een reden waarom het opruimen van dit stuk bos op zich laat wachten? Kan de gemeente een richtdatum geven wanneer het perceeltje in orde zou zijn?

 

 

Publicatiedatum: 24/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 27 JANUARI 2022

VOORUIT: ENERGIEFACTUUR SCHOTENAAR

Bijkomend punt ingediend door raadslid Kurt Vermeiren (Vooruit) op zondag 23 januari 2022 om 17.30 uur:

Energiefactuur Schotenaar

De laatste tijd krijgt onze Vooruit-fractie heel wat vragen van burgers die bezorgd zijn over hun energiefactuur. De energieprijzen bevinden zich op ongekende hoogtes en treffen heel wat mensen waar het pijn doet: in de portemonnee. Bovendien is die energiemarkt zeer complex. Daarom wil onze fractie peilen naar wat er momenteel op lokaal vlak reeds ondernomen wordt om een verschil te maken op de energiefactuur van onze inwoners.

 

 

Publicatiedatum: 24/01/2022