Gemeente Schoten

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

Van 19:30 tot 23:30 uur.

online

 

Aanwezig:

Lieven De Smet, voorzitter.

Maarten De Veuster, burgemeester.

Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, schepenen.

Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, raadsleden.

Rony Lejaeghere, algemeen directeur.

Vanaf punt 14 verlaat raadslid Peter Arnauw de vergadering.

Vanaf punt 16 vervoegt raadslid Peter Arnauw de vergadering.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

GOEDKEURING NOTULEN OPENBARE VERGADERING

Gelet op artikel 32 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Gelet op de voorliggende notulen;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Goedkeuring te hechten aan de notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 29 oktober 2020.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

REGLEMENT VAN ORDE

Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 24 oktober 2019 betreffende de vaststelling van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad;

Gelet op artikel 74 iuncto artikel 38 van het Decreet Lokaal Bestuur;

Overwegende dat het Agentschap voor Binnenlands Bestuur de organisatie van fysieke bijeenkomsten voor bestuursvergaderingen afraadt en een digitale of virtuele raadsvergadering aanbeveelt, gelet op de uitbraak van het Covid-19 virus en de strijd tegen de verdere verspreiding ervan;

Gelet op het burgemeesterbesluit van 26 oktober 2020 waarbij bepaald werd dat de gemeenteraad op digitale wijze zal verlopen;

Gelet op de noodzaak de dagelijkse werking van het lokaal bestuur te garanderen;

Overwegende dat digitale vergaderingen specifieke afspraken vereisen;

Overwegende dat hiervoor een reglement van orde dient te worden opgemaakt;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Gelet op de opmerkingen van raadslid Kurt Vermeiren;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Akkoord te gaan met volgend reglement van orde voor de digitale vergaderingen van de gemeenteraad:

AFSPRAKEN HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN EEN DIGITALE VERGADERING VAN DE RAAD

1.Reikwijdte van deze afspraken

Artikel 1.1

Deze afspraken vullen het huishoudelijk reglement aan. Zij dienen ter verduidelijking van voornoemde. Waar zij afwijken van het huishoudelijk reglement, hebben deze afspraken voorrang. Deze afspraken gelden voor de digitale raadsvergaderingen, georganiseerd in de periode van de federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

2. De digitale vergadering

Artikel 2.1

De raad vergadert digitaal via het door het gemeentebestuur aangeboden vergaderplatform, met name Microsoft Teams. Het vergaderplatform omvat een omgeving voor videogesprekken en tekstberichten.

De vergadering start om 19.30 u.

3. De werking van de raad

Aanwezigheid

Artikel 3.1

De raadsleden melden zich aan in het vergaderplatform tussen 19.00 u en 19.30 u. Raadsleden die daarbij moeilijkheden of technische problemen ondervinden, moeten dat telefonisch melden aan de diensten van de algemeen directeur.

Artikel 3.2

De aanwezigheden worden door de algemeen directeur vastgesteld bij aanvang van de zitting. De raadsleden worden geacht aanwezig te zijn tot het einde van de zitting.

Raadsleden die verontschuldigd zijn melden dat uiterlijk één uur voor aanvang van de vergadering per e-mail aan de voorzitter en de algemeen directeur.

Raadsleden die de zitting vroeger of tijdelijk verlaten, bijvoorbeeld bij een belangenconflict, melden dat op voorhand per e-mail of uiterlijk tijdens de zitting via een tekstbericht in het vergaderplatform.

Openbaarheid

Artikel 3.3

Het vergaderplatform is enkel toegankelijk voor raadsleden en de ambtenaren die daartoe door de algemeen directeur werden aangeduid.

Artikel 3.4

De verplichte rechtstreekse uitzending voor het publiek wordt voorzien. De video- en geluidsopname van de vergadering blijft na de vergadering ter beschikking van het publiek. Dit bestendigt het openbare karakter van de vergadering en geldt als zittingsverslag.

Tijdens de besloten vergadering zal deze video- en geluidsopname worden opgeschort.

Wijze van vergaderen

Artikel 3.5

De voorzitter zit de vergaderingen van de raad voor en opent en sluit de vergaderingen. Indien de agenda niet om 23.30 uur is afgewerkt, kan de voorzitter besluiten om de vergadering verder te zetten op een latere datum of voorstellen de resterende agendapunten naar een volgende zitting te verdagen.

Artikel 3.6

De raadsleden dempen de microfoons en schakelen de webcamera’s uit wanneer zij niet aan het woord zijn. Ze schakelen ook het geluid van gsm-toestellen uit.

Artikel 3.7

De fractievoorzitters geven bij voorkeur op voorhand aan (uiterlijk de avond voor de raad) op welke agendapunten er vanuit hun fractie een tussenkomst wordt gevraagd en duiden daarbij voor dat agendapunt een woordvoerend raadslid aan, dat namens de fractie zal tussenkomen en het stemgedrag van de fractie zal meedelen. Dat doen ze via secretariaat@schoten.be.

Artikel 3.8

De voorzitter omschrijft voor de behandeling van elk agendapunt het voorwerp van de bespreking waarover de vergadering zich moet uitspreken

Artikel 3.9

Raadsleden vragen het woord aan de voorzitter via een tekstbericht in het vergaderplatform. De voorzitter verleent het woord in volgorde van de aanvragen.

Een raadslid dat het woord krijgt, schakelt eerst de microfoon en de webcamera aan.

Artikel 3.10

Pas na het horen van alle raadsleden die het woord gevraagd hebben nodigt de voorzitter de betrokken schepen uit om te antwoorden.

Een raadslid mag, na het horen van de antwoorden een tweede maal het woord vragen.

Artikel 3.11

Het woordvoerend raadslid deelt het stemgedrag van zijn fractie mee aan het einde van de bespreking. Dat resultaat zal worden genoteerd namens alle aanwezige leden van die fractie, tenzij een raadslid van die fractie, via een tekstbericht in het vergaderplatform, expliciet een afwijkende stem wil laten noteren.

Artikel 3.12

Een raadslid dat een amendement wenst in te dienen of een mondelinge vraag wenst te bespreken, bezorgt de tekst van dat initiatief bij voorkeur uiterlijk de dag voor de zitting (20u) per e-mail aan de algemeen directeur via secretariaat@schoten.be.

Artikel 3.13

Wanneer de vergadering rumoerig wordt, kan de voorzitter alle microfoons dempen.

Wijze van stemmen

Artikel 3.14

De voorzitter vraagt na de sluiting van de bespreking of de eenparigheid van stemmen op het voorliggende agendapunt mag worden genoteerd of herhaalt desgevallend de eerder meegedeelde stemgedragingen van de fracties.

Artikel 3.15

Wanneer een raadslid, namens zijn of haar fractie, bezwaar maakt tegen de voorgestelde éénparigheid, vraagt de voorzitter een verduidelijking van het stemgedrag of gaat desgevallend bij aanhoudende discussie over tot een stemming per naamafroeping.

Een fractievoorzitter kan voor de stemming aan de voorzitter tijd vragen voor een kort overleg binnen zijn fractie om het stemgedrag te bepalen.

Artikel 3.16

De geheime stemming zal verlopen via een geanonimiseerd digitaal stemformulier. De algemeen directeur bewaakt het geheim van de stemming.

Participatie van de burger

Artikel 3.17

De dag en het uur van de raadsvergadering en de agenda worden openbaar bekendgemaakt door vermelding op de gemeentelijke website.

Artikel 3.18

De inzage van stukken van de raad wordt geregeld door het Bestuursdecreet, hetgeen een voorafgaande aanvraag oplegt, waarbij onder meer de informatie die nodig is om het gevraagde bestuursdocument te identificeren moet worden opgegeven.

Als de aanvraag kan worden ingewilligd of gedeeltelijk kan worden ingewilligd, wordt die beslissing zo snel mogelijk uitgevoerd.

Als de aanvrager wil gebruikmaken van zijn recht op inzage, wordt in overleg met de aanvrager de plaats, de datum en het tijdstip van inzage vastgelegd.

Artikel 3.19

Door deze manier van vergaderen is het niet mogelijk om voorstellen van burgers en verzoekschriften te behandelen of het spreekrecht ter zitting uit te oefenen.

Inwoners kunnen tot de dag voor de zitting een vraag over een agendapunt aan de gemeenteraad stellen. Dat doen ze schriftelijk via een mail aan secretariaat@schoten.be. De vragen worden aan de algemeen directeur en de voorzitter bezorgd. Deze vragen worden ter zitting beantwoord. De raadsleden worden in kennis gesteld van de vooraf ingediende vragen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

VERSLAGGEVING PIDPA

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017;

Gelet inzonderheid op artikel 441 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 dat stelt dat een lid van de raad van bestuur of een door de raad van bestuur hiertoe gemandateerde minstens tweemaal per jaar, tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad van elk van de deelnemende gemeenten, verslag uitbrengt over de uitoefening van de bevoegdheden en taken van de raad en toelichting verstrekt bij het beleid van de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging;

Neemt akte:

van de toelichting en de antwoorden op gestelde vragen door Eddy Troosters en Kurt 's Jongers van Pidpa.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

POLITIE: BEGROTINGSWIJZIGING 2020/1

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

Gelet op het KB van 5 september 2001 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de lokale politie, inzonderheid Titel II – De Begroting;

Gelet op artikel 11 van het KB van 5 september 2001 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de lokale politie, m.b.t. verslag van de Begrotingscommissie met bijhorend advies;

Gelet op artikel 11 van het algemeen reglement op de boekhouding van de lokale politie, zoals vastgesteld bij Koninklijk Besluit van 5 september 2001;

Gelet op het besluit van de gemeenteraad d.d. 13 december 2001 houdende de samenstelling van deze commissie, overwegende dat deze commissie advies dient te verstrekken omtrent de wettelijkheid en de te verwachten financiële weerslag van het ontwerp van begroting en begrotingswijziging;

Overwegende dat korpschef Jack Vissers aanwezig is bij de bespreking van dit agendapunt, in toepassing van artikel 29bis van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, zoals gewijzigd;

Besluit:

 met 24 stemmen ja, 7 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Kris Oversteyns, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Piet Bouciqué, Tom Van Grieken, Lieselotte Decroix, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanakenonthouden zich.

Enig artikel

De begrotingswijziging 2020/1 voor gewone en buitengewone dienst vast te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

POLITIE: BEGROTING 2021

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, in het bijzonder artikelen 71 e.v.;

Gelet op het KB van 5 september 2001 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de lokale politie, in het bijzonder de artikelen 8 tot en met 15;

Gelet op de ministeriële omzendbrief PLP 59 betreffende de onderrichtingen voor het opstellen van de politiebegroting voor 2020 ten behoeve van de politiezones van 14 november 2019;

Overwegende dat korpschef Jack Vissers aanwezig is bij de bespreking van dit agendapunt, in toepassing van artikel 29 bis van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, zoals gewijzigd;

Besluit:

 met 24 stemmen ja, 7 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Kris Oversteyns, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Piet Bouciqué, Tom Van Grieken, Lieselotte Decroix, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanakenonthouden zich.

Enig artikel

De politiebegroting van het dienstjaar 2021 vast te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

POLITIE: VOORDELEN VAN ALLE AARD

Overwegende dat bij de inwerkingtreding van het nieuwe politiestatuut (2001) bepaald werd dat een werknemer van de geïntegreerde politie geen voordelen van alle aard mocht ontvangen naar aanleiding van X-aantal jaren dienst, pensionering of dergelijke, in afwachting van een nationale, uniforme regeling;

Gelet op de omzendbrief SSGPI-RIO/2016/30 SSGPI d.d. 3 februari 2016 m.b.t. de voordelen van alle aard voor de geïntegreerde politie;

Overwegende dat deze omzendbrief het nu wel mogelijk maakt om als werkgever aan de personeelsleden naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis een geschenk in natura, geld of onder de vorm van een geschenkcheque te overhandigen;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 1 juni 2017 van de gemeente Schoten met betrekking tot het reglement premies jubilarissen en gepensioneerde personeelsleden van de lokale politie;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 12 september 2019 houdende de wijziging reglement anciënniteits- en pensioenpremie;

Gelet op het voorstel van Jack Vissers, korpschef, om naar analogie in eenzelfde regeling te voorzien voor de werknemers van de lokale politie Schoten;

Overwegende dat korpschef Jack Vissers aanwezig is bij de bespreking van dit agendapunt, in toepassing van artikel 29bis van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, zoals gewijzigd;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Akkoord te gaan om voor de werknemers van de lokale politie dezelfde regeling betreffende voordelen van alle aard toe te passen als bepaald voor het gemeentepersoneel in het gemeenteraadsbesluit van 12 september 2019.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

BIJZONDER POLITIEREGLEMENT BEGRAAFPLAATS

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en lijkbezorging van 5 december 2016;

Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 5 november 2020 houdende de goedkeuring van het reglement op de lijkbezorging en de gemeentelijke begraafplaats;

Overwegende dat de tekst van dit reglement in het Bijzonder Politiereglement op de lijkbezorging en de gemeentelijke begraafplaats dient opgenomen te worden, om daarna opgenomen te worden in de gecoördineerde versie van het Algemeen Politiereglement Schoten;

Gelet op de gevoerde besprekingen;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

 

Artikel 1

Goedkeuring te hechten aan volgende tekst, die als Bijzonder Politiereglement op de lijkbezorging en de gemeentelijke begraafplaats zal worden verwerkt in de gecoördineerde versie van het Algemeen Politiereglement Schoten:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BIJZONDER POLITIEREGLEMENT OP DE LIJKBEZORGING EN DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS

 

Artikel 1

Akkoord te gaan met de aanpassingen in het bijzonder politiereglement op de lijkbezorging en de gemeentelijke begraafplaats:

Hoofdstuk B.2. Bijzonder politiereglement op de lijkbezorging en de gemeentelijke begraafplaats

A. Algemene bepalingen

Art. 1 Definities

Begraving = teraardebestelling van het stoffelijk overschot of van de urne met as, bijzetting in het columbarium, de urnentuin of het urnenveld van de urne met as, verstrooiing van as op de strooiweide

Graf = plaats waar het stoffelijk overschot zich bevindt na de begraving, ongeacht de wijze van begraving

Grafteken = grafzerk, grafmonument, afsluitplaat voor nis columbarium, afdekplaat voor urnenkelder

Nabestaanden = bloedverwanten in eerste graad, langstlevende echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner

Concessie = toelating om tegen betaling een stuk grond, een urnenkelder of een nis columbarium op de begraafplaats voor een bepaalde duur (20 jaar) te gebruiken

Gewoon lijn = stuk grond, urnenkelder of nis columbarium waarop geen concessie genomen werd, dit zijn steeds individuele graven die niet hernieuwd kunnen worden

Ontgraving = uit het graf halen van een stoffelijk overschot of urne met as met de bedoeling te herbegraven, te cremeren of buiten de begraafplaats te bewaren.

Art. 2 Aangifte van overlijden

Elk overlijden in de gemeente wordt onmiddellijk aangegeven aan de ambtenaar van de burgerlijke stand. Na de aangifte levert de ambtenaar van de burgerlijke stand een verlof tot begraven of crematie af.

Art. 3 Aanvraag tot begraving

Diegene die voor de begraving instaat, regelt met de burgemeester of zijn/haar afgevaardigde de formaliteiten betreffende de begraving, uiterlijk 72 uur voor de dag van begraving (zaterdag, zondag en feestdag worden niet beschouwd als werkdagen). Enkel in uitzonderlijke gevallen (verlengd weekend, …) kan hiervan afgeweken worden.

De aanvraag tot begraving moet per fax of e-mail gericht worden aan de verantwoordelijke van de gemeentelijke begraafplaats via het invullen van een daartoe bestemd formulier. De burgemeester of zijn/haar afgevaardigde beslist over de geschiktheid van de voorgestelde datum en het uur van begraving. Indien er een rouwbrief beschikbaar is, wordt gevraagd om deze ook per fax of e-mail te bezorgen.

Art. 4 Kisting

Er mag slechts worden overgegaan tot vormneming, balseming of kisting nadat het overlijden werd vastgesteld door de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Behalve om te voldoen aan een gerechtelijke beslissing mag de kist of ander omhulsel na de sluiting niet meer geopend worden.

Het gebruik van doodskisten, foedralen, doodswaden, producten en procedés die de natuurlijke en normale ontbinding van stoffelijke overschotten verhinderen of de crematie beletten, is verboden.

Art. 5 Register

Er wordt op de begraafplaats een register gehouden dat genummerd wordt en waarin dag na dag, de toelating tot begraving en de plaats van begraving worden ingeschreven van de personen die op de gemeentelijke begraafplaats begraven worden.

Art. 6 Bestemming gemeentelijke begraafplaats

De gemeentelijke begraafplaats is bestemd voor:

• de teraardebestelling van het stoffelijk overschot in volle grond of grafkelder van navermelde personen

• de teraardebestelling van de urne met as in volle grond of op het urnenveld/de urnentuin van navermelde personen

• de bijzetting in het columbarium van de urne met as van navermelde personen

• de teraardebestelling van de ecologisch afbreekbare urne op het daarvoor voorziene perceel, van navermelde personen

• de verstrooiing op de strooiweide van as van navermelde personen.

Het betreft personen die bij overlijden:

• inwoner van de gemeente Schoten zijn, d.i. ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Schoten

• begunstigde zijn van een recht op begraving in een bestaande concessie gelegen op de begraafplaats van Schoten

• inwoner van de gemeente Schoten geweest zijn, doch rechtstreeks verhuisd naar een woon- en zorgcentrum voor bejaarden, een serviceflat, een zorgflat, een psychiatrische inrichting of enige andere instelling buiten de gemeente, of hun intrek genomen hebben bij een familielid buiten de gemeente Schoten (omwille van gezondheidsredenen, mits voorlegging doktersattest). Betrokken persoon moet echter minstens 10 jaar voorafgaand aan de plaatsing onafgebroken in de gemeente ingeschreven zijn geweest in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Schoten

• de helft van hun leven of gedurende minstens 30 jaar van hun leven waren ingeschreven in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Schoten

• in hun laatste wilsbeschikking de wens hebben vastgelegd om in Schoten begraven te worden (mits betaling van de vastgestelde inkomtaks)

• geen inwoner van de gemeente Schoten zijn (mits betaling van de vastgestelde inkomtaks).

Afwijkingen op de hiervoor genoemde voorwaarden kunnen toegestaan worden, mits schriftelijke toelating van de burgemeester.

Levenloos geboren kinderen die de wettelijke levensvatbaarheidsgrens nog niet hebben bereikt, worden na een zwangerschapsduur van ten volle 12 weken op verzoek van de ouders begraven of gecremeerd. De vermelding van de naam is hierbij toegestaan.

Voor de begraving van niet-inwoners van de gemeente Schoten worden de modaliteiten van inkomtaks bepaald in een afzonderlijk besluit van de gemeenteraad.

Art. 7 Mortuarium

De stoffelijke overschotten die niet kunnen bewaard worden op de plaats van het overlijden worden vervoerd naar een privémortuarium. Dit mortuarium zal tevens de stoffelijke overschotten ontvangen van onbekende personen en van diegenen waarop een lijkschouwing moet worden verricht ingevolge een gerechtelijke beslissing.

Art. 8 Rouwkamer

De rouwkamer op de gemeentelijke begraafplaats kan ter beschikking worden gesteld mits een vergoeding per uitvaart, vastgesteld bij afzonderlijk besluit van de gemeenteraad. De rouwkamer mag enkel gebruikt worden na betaling van het verschuldigde bedrag op de daarvoor voorziene gemeentelijke rekening.

Art. 9 Lijkbezorging

Lijken dienen individueel met een lijkwagen of op de meest passende wijze te worden vervoerd. Het vervoer van de plaats van opbaring van het stoffelijk overschot naar de plaats van begraving is zo kort mogelijk en gebeurt door daartoe opgeleid personeel. Het vervoer dient steeds met eerbied voor de doden te gebeuren.

In geval van crematie van de stoffelijke overschotten zijn de bepalingen van het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging en latere aanpassingen van toepassing.

Art. 10 Bloemenverkoop

De bloemenverkoop aan de begraafplaats ter gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen mag slechts 5 dagen van tevoren aanvangen, d.i. vanaf 28 oktober.

Iedere verkoper mag slechts 1 standplaats pachten.

De standplaatsen mogen enkel ingenomen worden na betaling van het verschuldigde standgeld.

De bloemenverkopers mogen naast de traditionele chrysanten ook bloemstukken en versiering voor columbaria verkopen.

Art. 11 Bovengronds begraven

Bovengronds begraven is niet toegestaan.

B. Orde- en politiemaatregelen

Art. 12 Openingsuren begraafplaats

Behoudens afwijkingen vastgesteld door de burgemeester is de begraafplaats toegankelijk voor het publiek:

• van 08.00 uur tot 20.00 uur (1 april tot en met 30 september)

• van 08.00 uur tot 17.00 uur (1 oktober tot en met 31 maart).

Art. 13 Diensturen begravingen

Begravingen zijn mogelijk na voorafgaande afspraak met de begraafplaats op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.30 uur, en op zaterdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur. De afgesproken uren dienen steeds gerespecteerd te worden en de stoffelijke overschotten moeten uiterlijk om 15.30 uur (op werkdagen) en 13.00 uur (op zaterdagen) aan het graf gebracht worden. Bij het niet-naleven van deze uren zullen de gepresteerde overuren van het gemeentepersoneel aangerekend worden.

Begravingen zijn niet mogelijk op zondagen, wettelijke feestdagen en verlofdagen voor het gemeentepersoneel.

Art. 14 Verbodsbepalingen

Op de begraafplaats is het verboden:

• gelijk welke daad te stellen, houding aan te nemen of manifestatie op touw te zetten die de welvoeglijkheid van de plaats, de orde en de eerbied voor de doden verstoort

• te leuren, gelijk welke voorwerpen uit te stallen of te verkopen en zijn diensten aan te bieden

• afval, niet afkomstig van de begraafplaats, in de afvalrecipiënten te werpen

• aanplakbiljetten, opschriften, borden of andere gedenktekens aan te brengen die niet voorzien zijn in het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging en latere wijzigingen

• de door het gemeentepersoneel aangebrachte borden en kentekens te verwijderen.

Bij het niet-naleven van deze verbodsbepalingen wordt de overtreder, onverminderd eventuele gerechtelijke vervolgingen, uit de begraafplaats gewezen.

Art. 15 Voertuigen en honden

Zonder speciale toelating van de burgemeester is het verboden op de begraafplaats te komen met fietsen, auto’s, moto’s of andere voertuigen, uitgezonderd ceremoniewagens.

Het is tevens verboden honden op de begraafplaats te brengen. Enkel honden die personen met een handicap begeleiden, zijn toegelaten.

C. Niet-geconcedeerde graven

Art. 16 Kosteloze begravingen

Iedere toegelaten begraving op de gemeentelijke begraafplaats zal kosteloos geschieden voor:

• inwoners van de gemeente Schoten, d.i. ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Schoten

• inwoners van de gemeente Schoten geweest zijn, doch rechtstreeks verhuisd naar een woon- en zorgcentrum voor bejaarden, een serviceflat, een zorgflat, een psychiatrische inrichting of enige andere instelling buiten de gemeente, of hun intrek genomen hebben bij een familielid buiten de gemeente Schoten (omwille van gezondheidsredenen, mits voorlegging doktersattest). Betrokken persoon moet echter minstens 10 jaar voorafgaand aan de plaatsing onafgebroken in de gemeente ingeschreven zijn geweest in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Schoten

• personen die ½ of gedurende minstens 30 jaar van hun leven waren ingeschreven in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente Schoten.

De burgemeester of zijn/haar afgevaardigde bepaalt de ligging van het graf.

Art. 17 Behoeftigen

De gemeente Schoten zal op een behoorlijke wijze voorzien in de lijkbezorging van behoeftigen die ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters, het vreemdelingen- of wachtregister van de gemeente.

Art. 18 Periode

De niet-geconcedeerde graven blijven minstens bewaard gedurende een periode van minimum 10 jaar, vanaf de datum van begraving of bijzetting.

De nabestaanden of belanghebbenden kunnen na afloop van deze periode alsnog een concessie bekomen, die loopt vanaf de datum van het besluit van burgemeester en schepenen tot goedkeuring van de concessie.

Hiervoor dient de burgemeester steeds toelating te geven. De burgemeester bepaalt de plaats van deze concessie. De kosten zijn ten laste van de concessiehouder.

Art. 19 Ontruiming

Wanneer niet-geconcedeerde graven moeten worden ontruimd, zal daarvan aan de nabestaanden of belanghebbenden kennis worden gegeven door:

• aanplakking van een afschrift van de beslissing tot ontruiming zowel bij het grafteken als aan de ingang van de begraafplaats gedurende minstens 1 jaar

• publicatie van het bericht tot ontruiming in het gemeentelijk informatieblad en op de gemeentelijke website

• een brief (in de mate van het mogelijke worden nabestaanden aangeschreven).

De nabestaanden of belanghebbenden beschikken over 1 jaar, te rekenen vanaf de datum van de bekendmaking, om de graftekens weg te nemen van de betrokken graven, na overleg met de verantwoordelijke van de begraafplaats.

Na die termijn kunnen de graftekens van ambtswege verwijderd worden, en worden ze eigendom van de gemeente zoals bepaald in het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, en latere wijzigingen. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de bestemming van deze materialen.

D. Geconcedeerde graven

Art. 20 Concessie

Voor de begraving kan een concessie toegestaan worden voor een termijn van 20 jaar die aanvangt op de datum van het besluit van burgemeester en schepenen tot goedkeuring van de concessie. Het college van burgemeester en schepenen wordt door de gemeenteraad gemachtigd concessies toe te staan, te hernieuwen of te beëindigen in geval van verwaarlozing, binnen de richtlijnen van dit reglement.

Er kan geen nieuwe concessie verleend worden vóór het overlijden van een persoon.

Een concessie geeft aan de concessiehouder geen recht van eigendom, doch enkel een recht van genot en gebruik met een bijzondere bestemming. De concessiehouder, de erfgenamen of nabestaanden moeten zich gedragen naar de wetgeving en reglementen betreffende de begraafplaats.

Alle onkosten, rechten en plichten waartoe het verlenen van de concessie aanleiding zou geven, zijn ten laste van de concessiehouder.

Art. 21 Aanvraag

De aanvraag voor een concessie wordt schriftelijk gericht aan het college van burgemeester en schepenen. Het formulier hiervoor is verkrijgbaar bij de dienst burgerlijke stand, en dient ingevuld en ondertekend te worden door de aanvrager. Het college van burgemeester en schepenen verleent de concessie na betaling van het vereiste tarief. De tarieven voor het verlenen en hernieuwen van een concessie worden bij afzonderlijk besluit van de gemeenteraad vastgesteld.

De ligging van de concessie wordt toegewezen door de burgemeester of zijn/haar afgevaardigde.

Art. 22 Rechthebbenden

In het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, en latere wijzigingen, wordt bepaald welke personen in eenzelfde concessie mogen begraven worden. Deze personen dienen bij aanvang van de concessie nominatief opgegeven te worden.

Art. 23 Graftekens

De plaatsing van de graftekens aan columbarium en urnenveld/urnentuin dient te gebeuren binnen één maand na begraving. De plaatsing van de overige graftekens dient te gebeuren binnen een termijn van 12 maanden na de begraving.

De aanvraag moet met een plan in drievoud ingediend worden bij de dienst burgerlijke stand en dient goedgekeurd te worden door het college van burgemeester en schepenen voor de plaatsing.

De plaatsing van de graftekens moet steeds gebeuren in aanwezigheid van het personeel van de begraafplaats.

De nabestaanden dienen de graveerkosten aan de steenkapper te betalen en staan zelf in voor het onderhoud van het grafteken.

Art. 24 Hernieuwing

Een concessie kan hernieuwd worden met of zonder bijbegraving of bijzetting, op voorwaarde dat het grafteken zich in goede staat bevindt en de vastgestelde kosten tijdig worden voldaan. Een aanvraag tot hernieuwing van een concessie kan niet ingediend worden na het verstrijken van de oorspronkelijke concessie of de hernieuwingen ervan. Tevens is geen enkele bijbegraving of bijzetting toegestaan na het verstrijken van de oorspronkelijke concessie of de hernieuwingen ervan.

Art. 25 Hernieuwing zonder bijbegraving of bijzetting

Minstens één jaar voor het verstrijken van de concessie of van de hernieuwing ervan, wordt een akte opgemaakt waarin herinnerd wordt dat een aanvraag tot hernieuwing moet ingediend worden. Een afschrift van deze akte wordt een jaar lang zowel bij het graf, als aan de ingang van de begraafplaats uitgehangen. In de mate van het mogelijke worden de nabestaanden per brief verwittigd.

Art. 26 Hernieuwing met bijbegraving of bijzetting (verlenging)

Na een bijbegraving of bijzetting kan een verlenging aangevraagd worden. De concessiehouder of de nabestaanden worden hiervan met een brief op de hoogte gebracht.

Art. 27 Hernieuwing eeuwigdurende concessie

Een eeuwigdurende concessie (omgezet naar een concessie van 50 jaar) kan zonder vergoeding hernieuwd worden op voorwaarde dat het grafteken zich in goede staat bevindt.

Art. 28 Weigering hernieuwing

Een hernieuwing kan toegestaan worden indien de graftekens en aanplantingen zich in goede staat bevinden. In geval van beschadiging moet het grafteken hersteld worden vooraleer een hernieuwing kan worden toegestaan. Een hernieuwing kan geweigerd worden indien op het moment van de aanvraag blijkt dat de concessie verwaarloosd is.

Art. 29 Vervallen concessie

Wanneer geen aanvraag tot hernieuwing ingediend werd voor de vervaldatum van de concessie of wanneer de verschuldigde tarieven niet betaald werden voor de vervaldatum van de concessie, of wanneer het grafteken niet in goede staat verkeert op de vervaldatum van de concessie, dan vervalt de concessie. Het grafteken wordt dan eigendom van de gemeente Schoten. Hiervan wordt akte genomen door het college van burgemeester en schepenen.

Art. 30 Vroegtijdige beëindiging

Op schriftelijk verzoek van de concessiehouder, zijn nabestaanden, of bij ontstentenis hiervan iedere belanghebbende, kan het college van burgemeester en schepenen een concessie vroegtijdig beëindigen. De betaalde prijs kan noch geheel, noch gedeeltelijk teruggevorderd worden. Er wordt gedurende één jaar een bericht van het verzoek tot vroegtijdige beëindiging aangeplakt bij het grafteken en aan de ingang van de begraafplaats. In de mate van het mogelijke zullen nabestaanden schriftelijk verwittigd worden. Tijdens deze periode van één jaar kan schriftelijk bezwaar tegen de vroegtijdige beëindiging van de concessie worden ingediend. De bezwaarindiener moet tot de vervaldatum van de concessie instaan voor het onderhoud van het grafteken en de aanplanting.

Art. 31 Akte van verwaarlozing

Als een graf voor langere tijd vuil, overwoekerd door plantengroei, vervallen, ingestort of bouwvallig is, of wanneer de concessie niet afgebakend is binnen de gestelde termijn, wordt een akte van verwaarlozing opgesteld. Deze akte wordt een jaar lang bij het grafteken en aan de ingang van de begraafplaats uitgehangen. Er wordt ook geprobeerd de concessiehouder en/of nabestaanden per brief te verwittigen. Indien het grafteken niet hersteld is na het verstrijken van de termijn, zal op bevel van de burgemeester worden overgegaan tot het afbreken of wegnemen ervan, op kosten van de nabestaanden. Daarenboven zal door het college van burgemeester en schepenen een einde gesteld worden aan het recht op de concessie, zonder terugbetaling. Het wegnemen van het grafteken gebeurt steeds met inachtneming van de grafrust van 10 jaar.

Art. 32 Verplaatsing concessie

De concessie kan ook op initiatief van het gemeentebestuur weggenomen worden indien het openbaar nut, het belang van de dienst of de algemene inrichting van de begraafplaats het vereisen. In dit geval wordt de concessiehouder, zonder vergoeding, een nieuwe plaats toegewezen. Het opgraven, uitnemen en overbrengen van de stoffelijke overschotten of urnen met as, en het verplaatsen van de graftekens geschiedt in dit geval op kosten van de gemeente, indien het een verplaatsing betreft op dezelfde begraafplaats. De concessiehouders hebben recht op een perceel, nis of kelder van dezelfde afmetingen op een ander deel van de begraafplaats, tot het einde van de concessietermijn.

E. Kinderpark

Art. 33 Algemeen

De begravingen op het kinderpark zijn niet geconcedeerd. De afmetingen van de kist mogen deze van de graftekens niet overschrijden. Het onderhoud van de graftekens en aanplanting is ten laste van de nabestaanden of belanghebbenden.

Art. 34 Vlinderweide

Een gedeelte van het kinderpark is ingericht als herdenkings- en bezinningsplek. Hier kan niet begraven noch uitgestrooid worden. In de parasolboom kunnen vlinders als herdenkingstekens worden gehangen. Deze herdenkingstekens worden alleen door de verantwoordelijken van de begraafplaats aan deze boom gehangen.

F. Erepark

Art. 35 Voorwaarden

Leden of oud-leden van het college van burgemeester en schepenen, en hun echtgenoten of partners, kunnen op hun verzoek of op verzoek van hun nabestaanden, kosteloos op het erepark begraven worden.

Art. 36 Duurtijd

Aan de begravingen op het erepark is geen duurtijd verbonden.

Art. 37 Grafteken

De aankoop, het plaatsen en het onderhoud van het grafteken en aanplanting zijn ten laste van de nabestaanden.

G. Erepark oudstrijders

Art. 38 Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor begraving op het erepark voor oudstrijders moet voldaan zijn aan de volgende voorwaarden:

• in het bezit zijn van een vuurkaart voor de strijders van de oorlog 1914 – 1918 of een kaart met opgave van de oorlogsdiensten voor strijders 1940 – 1945, afgeleverd door de bevoegde dienst van het Ministerie van Defensie

OF

• in het bezit zijn van een attest, afgeleverd door dezelfde dienst van het Ministerie van Defensie, waaruit blijkt dat de betrokkene aan de voorwaarden voldeed om de voormelde vuurkaart te bekomen.

Art. 39 Aanvraag

De aanvraag tot begraving op het erepark voor oudstrijders kan gebeuren door iedere belanghebbende bij het college van burgemeester en schepenen. De belanghebbende dient zelf de nodige documenten bij de aanvraag te voegen, waaruit blijkt dat aan de voorwaarden werd voldaan.

De aanvraag kan enkel ingediend worden na het overlijden van de betreffende oudstrijder.

Art. 40 Grafteken

De nabestaanden van de oudstrijders dienen binnen een termijn van 12 maanden een grafzerk te plaatsen overeenkomstig de door de gemeente opgelegde afmetingen. De aanvraag moet met een plan in drievoud ingediend worden bij de dienst burgerlijke stand en dient goedgekeurd te worden door het college van burgemeester en schepenen voor de plaatsing.

De nabestaanden dienen de graveerkosten aan de steenkapper te betalen en staan zelf in voor het onderhoud van het grafteken.

Art. 41 Tussenkomst

Er wordt een gemeentelijke tussenkomst voorzien in de begrafeniskosten van oudstrijders. Deze wordt bepaald bij afzonderlijk gemeenteraadsbesluit.

Art. 42 Duurtijd

Er is geen vaste duurtijd voor graven op het erepark voor oudstrijders. Graven blijven zo lang mogelijk behouden, tot ruimte moet gemaakt worden voor nieuwe begravingen.

De nabestaanden of belanghebbenden kunnen na afloop van de duurtijd alsnog een concessie bekomen, die loopt vanaf de datum van het besluit van burgemeester en schepenen tot goedkeuring van de concessie.

De burgemeester bepaalt de plaats van deze concessie, deze zal niet gelegen zijn in het erepark voor oudstrijders. De kosten zijn ten laste van de concessiehouder.

Art. 43 Ontruiming

Wanneer graven op het erepark voor oudstrijders moeten worden ontruimd, zal daarvan aan de nabestaanden of belanghebbenden kennis worden gegeven door:

• aanplakking van een afschrift van de beslissing tot ontruiming zowel bij het grafteken als aan de ingang van de begraafplaats gedurende minstens 1 jaar

• publicatie van het bericht tot ontruiming in het gemeentelijk informatieblad en op de gemeentelijke website

• een brief (in de mate van het mogelijke worden nabestaanden aangeschreven).

De nabestaanden of belanghebbenden beschikken over 1 jaar te rekenen vanaf de datum van de bekendmaking om de graftekens weg te nemen van de betrokken graven, na overleg met de verantwoordelijke van de begraafplaats. Na die termijn kunnen de grafktekens van ambtswege verwijderd worden, en worden ze eigendom van de gemeente zoals bepaald in het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, en latere wijzigingen. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de bestemming van deze materialen.

Art. 44 Monument

Het gemeentebestuur staat in voor het beitelen van de naam, geboorte- en overlijdensdatum van de oudstrijder op het monument, na verwijdering van de zerk door de gemeente.

H. Erepark priesters

Art. 45 Algemeen

Op de begraafplaats wordt een apart perceel voorzien voor de begraving van priesters. De begravingen op dit park zijn niet geconcedeerd. Vermits er op dit park geen duurtijd wordt vastgesteld, dient de plaatsing van de graftekens te gebeuren binnen een termijn van 12 maanden na de begraving.

De aanvraag moet met een plan in drievoud ingediend worden bij de dienst burgerlijke stand en dient goedgekeurd te worden door het college van burgemeester en schepenen voor de plaatsing.

De plaatsing van de graftekens moet steeds gebeuren in aanwezigheid van het personeel van de begraafplaats.

De nabestaanden dienen de graveerkosten aan de steenkapper te betalen en staan zelf in voor het onderhoud van het grafteken.

I. Strooiweide

Art. 46 Algemeen

Op de begraafplaats wordt een apart perceel voorzien voor de uitstrooiing van assen. De plaats van uitstrooiing wordt bepaald door de burgemeester of zijn/haar afgevaardigde.

De strooiweide mag niet betreden worden.

Er mogen geen bloemstukken op de strooiweide geplaatst worden, behalve bij een nieuwe asverstrooiing en in de periode van half oktober tot Allerzielen.

J. Ecologisch begraven

Art. 47 Algemeen

Op de begraafplaats wordt een apart perceel voorzien voor de begraving van ecologische asurnen. Het is verboden dit perceel te betreden. In deze afbreekbare urnen mogen geen zaden verwerkt worden die aanleiding kunnen geven tot het groeien van een plant / boom. Er mogen geen bloemstukken, gedenkplaatjes e.d. op dit perceel geplaatst worden.

Het afscheid van de asurne vindt plaats op de begraafplaats, op een andere plaats dan de plaats waar de asurne zal begraven worden. Op deze 'afscheidsplaats' mogen na het afscheid bloemen en bloemstukken achtergelaten worden. Deze bloemen en bloemstukken zullen verwijderd worden na maximum vier weken. Op een ander tijdstip van het jaar mogen er geen bloemen of andere tekenen van aandenken geplaatst worden.

De begraving van de asurne gebeurt anoniem en na de begraving is de precieze locatie niet meer zichtbaar.

K. Ontgraving / Uitneming

Art. 48 Aanvraag

De aanvraag tot opgraving of uitneming dient steeds schriftelijk te gebeuren, en ondertekend te worden door de partner en bloedverwanten in eerste of tweede graad (afhankelijk van de aanvrager). Bij deze aanvraag dient steeds een kopie van de identiteitskaarten van de partner en bloedverwanten in eerste of tweede graad (afhankelijk van de aanvrager) gevoegd te worden. Indien geen partner of bloedverwanten in eerste graad in leven zijn, kan een ontgraving/uitneming aangevraagd worden door bloedverwanten in tweede graad. De aanvraag dient ook de plaats van bewaring of de plaats van verstrooiing te vermelden.

Een opgraving of uitneming kan enkel om ernstige redenen.

Zowel de concessie nis columbarium als de concessie urnenkelder als de afdekplaat of de afsluitplaat moeten gedurende de bewaringtermijn van 2 jaar behouden blijven. Twee jaar na deze verwijdering vervalt de concessie zonder dat deze aanleiding kan geven tot een terugbetaling van de betaalde concessieprijs.

De aanvraag tot retroactieve thuisbewaring van een asurn kan slechts eenmalig worden ingediend.

Indien de thuisbewaring ophoudt, kunnen de bewaarders een asurn slechts terugbrengen naar een geconcedeerde nis of perceel.

Wanneer bij een ontgraving of uitneming blijkt dat de asurn beschadigd is, moet deze op kosten van de aanvrager tot ontgraving / uitneming, vervangen worden, vooraleer het vervoer, de herbegraving, bijzetting of de thuisbewaring geregeld wordt.

Art. 49 Kosten

Vooraleer tot opgraving of uitneming wordt overgegaan, dienen de administratieve kosten hieraan verbonden te worden voldaan. Deze administratieve kosten worden bij afzonderlijk besluit van de gemeenteraad vastgesteld.

Indien de staat van de kist of urne het vereist, moet deze vernieuwd worden en moeten alle maatregelen genomen worden om de welvoeglijkheid en openbare gezondheid te beschermen.

Art. 50 Toelating burgemeester

Elke opgraving of uitneming wordt uitgevoerd na schriftelijke toelating van de burgemeester, op datum en tijdstip door hem bepaald. Er wordt steeds een attest van opgraving of uitneming afgeleverd door de verantwoordelijke van de begraafplaats. De opgravingen of uitnemingen worden niet in eigen beheer uitgevoerd. Ze dienen steeds te gebeuren na overleg met en in aanwezigheid van de verantwoordelijke van de begraafplaats.

Art. 51 Maatregelen

Tijdens de opgraving of uitneming moet de directe omgeving voor het publiek afgeschermd worden. Enkel de daartoe gerechtigde personen worden toegelaten.

L. Graftekens en aanplantingen

Art. 52 Aanvraag

De aanvraag voor de plaatsing van een grafzerk dient te gebeuren met het toepasselijk formulier, verkrijgbaar op de begraafplaats of de dienst burgerlijke stand. Het formulier moet in drievoud ingediend worden. De plannen van graftekens, verbouwingen en veranderingswerken moeten in drievoud, op een schaal van 0,50 m (1/20) in grondplan, doorsnede en opstanden ingediend worden en goedgekeurd worden door het college van burgemeester en schepenen.

In geen geval mogen de graftekens geplaatst worden zonder voorafgaande goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen.

Art. 53 Lijnrichting

De graftekens of boordstenen moeten steeds geplaatst worden op de lijnrichting, aangeduid door het gemeentebestuur.

Art. 54 Onderhoud

De nabestaanden en/of belanghebbenden zijn verantwoordelijk voor het onderhoud aan de geconcedeerde en niet-geconcedeerde graven.

De verantwoordelijke van de begraafplaats is ertoe gemachtigd om verwelkte bloemen en planten, en hun recipiënten, evenals niet-reglementaire voorwerpen, te verwijderen, of daaromtrent alle noodzakelijke instructies te geven waaraan bezoekers van de begraafplaats, begrafenisondernemers en steenkappers gevolg dienen te geven.

Het is verboden gelijk welk onderhoudswerk uit te voeren vanaf de voorlaatste werkdag van oktober tot en met 2 november.

Art. 55 Plaatsing

De plaatsing, wegneming of verbouwing van graftekens en/of aanplantingen gebeuren onder toezicht van het personeel van de begraafplaats. Het personeel van de begraafplaats is aanwezig op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 12.30 uur tot 16.06 uur. De grote toegangspoort van de begraafplaats wordt gesloten om 15.45 uur. De plaatsing, wegneming of verbouwing van graftekens is verboden op zaterdagen, zondagen, wettelijke feestdagen en verlofdagen voor het gemeentepersoneel.

Graftekens op geconcedeerde graven, in het erepark of in het erepark voor oudstrijders dienen binnen een termijn van 12 maanden na de begraving geplaatst te worden. Het graveren van de afsluitplaat of afdekplaat dient binnen één maand na bijzetting te gebeuren.

In geval van bijbegraving dient het grafteken en/of de aanplanting door de steenkapper of nabestaanden weggenomen te worden, uiterlijk 2 dagen voor de bijbegraving.

De voor de graftekens bestemde stenen moeten langs alle zichtbare kanten afgewerkt, gekapt en klaar zijn om onmiddellijk geplaatst te worden, alvorens op de begraafplaats te worden toegelaten. Geen enkel materiaal mag binnen de omheining van de begraafplaats worden achtergelaten. Op bevel van de burgemeester kan worden overgegaan tot wegneming van de materialen, op kosten van de overtreder.

Art. 56 Opschriften

De opschriften mogen de welvoeglijkheid, de orde en de aan de doden verschuldigde eerbied niet verstoren.

De namen, voornamen, en minstens geboorte- en overlijdensjaar van alle overledenen die er begraven liggen, dienen vermeld te worden op de graftekens en moeten steeds leesbaar blijven.

Het is verboden geboorte- en overlijdensdata van personen die niet in het graf begraven liggen, te vermelden op het grafteken.

Art. 57 Graftekens grond

De graftekens mogen in geen geval de afmetingen van het graf overschrijden.

De afmetingen van de graftekens in niet-geconcedeerde grond dienen 0,80 m x 2,00 m te bedragen.

De afmeting van de graftekens in het erepark voor priesters dienen 0,80 m x 2,00 m te bedragen.

De afmetingen van de graftekens in geconcedeerde grond worden als volgt bepaald:

- 1 tot 3 personen: 1,00 m x 2,20 m

- 4 tot 6 personen: 2,00 m x 2,20 m.

De afmetingen van graftekens in het kinderpark dienen 1,20 m x 0,60 m te bedragen.

De afmetingen van de graftekens in het erepark voor oudstrijders bedragen:

- breedte sokkel: 0,60 m

- hoogte sokkel: 0,20 m

- breedte rugzerk: 0,50 m

- hoogte rugzerk: 0,80 m.

Art. 58 Graftekens columbarium

Op de begraafplaats wordt een apart perceel voorzien voor de bijzetting van asurnen. Zowel voor bijzetting in niet-geconcedeerde als in geconcedeerde graven dient verplicht gebruik gemaakt te worden van de door de gemeente aangeboden columbariumnis.

De columbariumnis dient afgesloten te worden met een door de gemeente geleverde afsluitplaat, waarop de naam, voornaam, en minstens geboorte- en overlijdensjaar van de overledene(n) dienen gegraveerd te worden. Op de afsluitplaat mogen geen geboorte- en overlijdensdata van personen die er niet begraven liggen, vermeld worden. De nabestaanden betalen de afsluitplaat aan de gemeente, plaatsing inbegrepen. Het betalingsbewijs van de afsluitplaat dient steeds getoond te worden aan de verantwoordelijke van de begraafplaats voor plaatsing in het columbarium. Het graveren dient uiterlijk binnen 1 maand na bijzetting te gebeuren, bij een steenkapper naar keuze.

Op de afsluitplaat mag een foto van de overledene of een geloofssymbool aangebracht worden. Ook mag een bloemenvaasje aan de afsluitplaat bevestigd worden.

Er mogen geen stukken bovenop, onder en naast de nissen van het columbarium geplaatst worden, behalve in de periode van half oktober tot Allerzielen.

De afmetingen van een nis in het columbarium worden als volgt bepaald:

- 1 persoon: 1 kleine nis

- 2 tot 3 personen: 1 grote nis

- 4 tot 6 personen: 2 grote nissen naast of boven elkaar.

Bij de aankoop van sierurnen dient rekening gehouden te worden met de binnenafmetingen van de columbariumnis:

Grote nis:

- lengte: 0,68 m

-hoogte: 0,29 m

- diepte: 0,285 m.

Kleine nis:

- lengte: 0,26 m

- hoogte: 0,29 m

- diepte: 0,280 m.

Bij een concessie in het columbarium voor meer dan 3 personen worden 2 grote nissen naast of boven elkaar toegewezen en dienen beide afsluitplaten onmiddellijk gegraveerd te worden.

Art. 59 Graftekens urnenveld

Op de begraafplaats wordt een apart perceel voorzien voor de begraving van asurnen. Zowel voor begraving in niet-geconcedeerde als in geconcedeerde graven dient verplicht gebruik gemaakt te worden van de door de gemeente aangeboden urnenkelder.

Bovenop de deksteen op de urnenkelder dient een door de gemeente geleverde afdekplaat bevestigd te worden, waarop de naam, voornaam, en minstens geboorte- en overlijdensjaar van de overledene(n) dienen gegraveerd te worden. Op de afdekplaat mogen geen geboorte- en overlijdensdata van personen die er niet begraven liggen, vermeld worden. De nabestaanden betalen de afdekplaat aan de gemeente, plaatsing inbegrepen. Het betalingsbewijs van de afdekplaat dient steeds getoond te worden aan de verantwoordelijke van de begraafplaats voor bijzetting in het urnenveld. Het graveren dient uiterlijk binnen 1 maand na bijzetting te gebeuren, bij een steenkapper naar keuze.

Op de afdekplaat mag een foto van de overledene of een geloofssymbool aangebracht worden.

De afwerking rondom de afdekplaten wordt aangebracht door het gemeentebestuur. Er mogen rondom de afdekplaten geen afsluitingen, omheiningen, bloemen en planten aangebracht worden. Enkel losstaande bloemen en planten aan de voorzijde van de afdekplaten zijn toegelaten in de periode van half oktober tot Allerzielen.

De afmetingen van graftekens op het urnenveld worden als volgt bepaald:

- 1 tot 3 personen: 0,50 m x 0,50 m

- 4 tot 6 personen: 2 grafzerken naast elkaar van elk 0,50 m x 0,50 m

- afmetingen urnenkelder: 0,50 m x 0,50 m.

Bij de aankoop van sierurnen dient rekening gehouden te worden met de binnenafmetingen van de urnenkelder:

- lengte: 0,36 m

- breedte: 0,34 m

- diepte: 0,44 m.

In een geconcedeerde urnenkelder kunnen maximum 3 asurnen geplaatst worden. Bij een concessie in het urnenveld voor meer dan 3 personen worden 2 naast elkaar gelegen urnenkelders toegewezen en dienen beide afdekplaten onmiddellijk gegraveerd te worden.

Art. 60 Graftekens urnentuin

Er dient verplicht gebruik gemaakt te worden van de door de gemeente aangeboden urnenzuil (= het gedeelte dat zich bovengronds bevindt en waarin de asurnen worden geplaatst)

Bovenop de deksteen op de urnenzuil bevindt zich een afdekplaat die door de gemeente werd bevestigd. De nabestaanden betalen voor deze afdekplaat, plaatsing inbegrepen

De nabestaanden hebben twee mogelijkheden om de gegevens van de overledene op de afdekplaat te laten plaatsen:

- De afdekplaat laten graveren: Op de afdekplaat worden de naam, voornaam, en minstens geboorte- en overlijdensjaar van de overledene(n) gegraveerd. Op de afdekplaat mogen geen geboorte- en overlijdensdata van personen die er niet begraven liggen, vermeld worden. Het graveren dient uiterlijk binnen 1 maand na bijzetting te gebeuren, bij een steenkapper naar keuze. De afdekplaat wordt, na het graveren, teruggeplaatst door de steenkapper, onder toezicht van het gemeentepersoneel van de begraafplaats

- Gebruik maken van een aluminium plaatje dat op de afdekplaat wordt bevestigd: De begrafenisondernemer levert binnen 1 maand na bijzetting een plaatje in aluminium (20,00 cm lang en 5,00 cm breed) waarop de naam, voornaam, en minstens geboorte- en overlijdensjaar van de overledene(n) dienen vermeld te worden. Op dit plaatje mogen geen geboorte- en overlijdensdata van personen die er niet begraven liggen, vermeld worden. Op het plaatje mag een foto van de overledene of een geloofssymbool aangebracht worden. Dit plaatje wordt geplaatst door de verantwoordelijke van de begraafplaats.

Er mogen rondom de afdekplaten geen afsluitingen, omheiningen, bloemen en planten aangebracht worden. Enkel losstaande bloemen en planten aan de voorzijde van de afdekplaten zijn toegelaten in de periode van half oktober tot Allerzielen.

In de urnenzuil kunnen maximaal 3 standaardurnen geplaatst worden. Bij de aankoop van sierurnen dient rekening gehouden te worden met de binnenafmetingen van de urnenzuil:

- hoogte interne nis: 0,40 m

- doormeter interne nis: 0,39 m.

Art. 61 Uniformiteit

Met het oog op de uniformiteit en netheid is het verboden aan of rond de graftekens extra voorwerpen aan te brengen, zoals stenen platen, persoonlijke herinneringen, …

Art. 62 Aanplantingen

Het aanplanten van bomen, coniferen of struiken door particulieren is verboden. Er wordt een uitzondering gemaakt voor dwergconiferen of kleine, lage sierstruiken, waarvan de hoogte beperkt is tot 1,00 m. De namen, geboorte- en overlijdensdata van de overledenen moeten steeds zichtbaar blijven.

Het aanplanten tussen, voor en achter de grafzerken is verboden. Het is eveneens verboden om kiezels, stenen e.d. tussen, voor en achter de grafzerken aan te brengen.

Wanneer de aanplanting verwaarloosd is, zal er een schrijven gericht worden aan de nabestaanden met het verzoek de aanplanting te snoeien of te verwijderen voor een bepaalde datum. Indien de nabestaanden niet reageren, zal het personeel van de begraafplaats de aanplanting verwijderen. De kosten hiervan zullen verhaald worden op de nabestaanden.

Bij gebrek aan initiatief van de nabestaanden, zullen verwelkte bloemen en kransen ambtshalve van de gedenktekens en strooiweide verwijderd worden.

De gemeentelijke aangestelden zijn steeds gemachtigd tot het nemen van de passende maatregelen in het belang van de orde, het uitzicht en de reinheid van de gemeentelijke begraafplaats.

Art. 63 Meenemen graftekens

Na afloop van de duurtijd van het graf kunnen de nabestaanden, indien gewenst, het grafteken meenemen. Degene die het grafteken aankocht, heeft steeds voorrang om het grafteken mee te nemen.

Hiervoor moet steeds een “verklaring meenemen grafzerk” opgemaakt worden op de dienst burgerlijke stand. Dit formulier moet ondertekend zijn door de aanvrager, een personeelslid van de burgerlijke stand en een personeelslid van de begraafplaats.

De verwijdering van het grafteken dient steeds te gebeuren in aanwezigheid van en in overleg met het personeel van de begraafplaats. De verantwoordelijke van de begraafplaats zal de afsluitplaat (van een nis in het columbarium) of afdekplaat (van een kelder in het urnenveld of urnentuin) verwijderen. De aanvrager dient zelf, en op eigen verantwoordelijkheid, de grafzerk en de aanplanting volledig mee te nemen. Bij het niet volledig wegnemen van de zerk (behalve fundering) zullen er kosten aangerekend worden. De kostprijs wordt berekend aan het uurloon van het gemeentelijk personeel van de begraafplaats, die belast worden met het verwijderen van de grafzerk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel 2

Deze wijziging van het Bijzonder Politiereglement op de lijkbezorging en de gemeentelijke begraafplaats geldt vanaf heden.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

PARKEERPLAATS VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

Neemt akte:

van de besluiten van het college van burgemeester en schepenen in verband met volgende parkeerplaatsen voor personen met een handicap:

- André Ullenslei 39 - schrapping - besluit d.d. 21 augustus 2020

- R.W.Van Havrelaan 117 - schrapping - besluit d.d. 3 september 2020

- Alfons Verdijckstraat 4 - aanvraag - besluit d.d. 17 september 2020

- Laaglandlei 107 - aanvraag - besluit d.d. 1 oktober 2020

- Ferdinanad de Schutterstraat 5 - aanvraag - besluit d.d. 8 oktober 2020

- Heikantstraat 78 - aanvraag - besluit d.d. 8 oktober 2020

- Leo van Hullebuschstraaat 77 - schrapping - besluit d.d. 8 oktober 2020

- Laaglandlei 89 - aanvraag - besluit d.d. 8 oktober 2020

- Kalstraat 19 - aanvraag - besluit d.d. 29 oktober 2020

- Heikantstraat 258 - schrapping - besluit d.d. 29 oktober 2020.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

COMPENSATIE BOMEN BOTERMELKBAAN - CAMPUS KAJEE

Gelet op de werken aan de Botermelkbaan en het kappen van 422 bomen;

Overwegende dat de school Campus Kajee een factuur heeft ingediend voor de heraanplant van 13 bomen voor het bedrag van 1115,17 euro;

Gelet op besluit van het college van burgemeester en schepenen van 1 oktober 2020 waarin het akkoord ging met de terugbetaling;

Gelet op de waarde voor biodiversiteit en klimaatadaptatie;

Gelet op de veiligheid en het welbevinden van de schoolkinderen;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Een investeringstoelage van 1.115,27 euro toe te kennen aan Campus Kajee. Deze investeringstoelage wordt gebruikt voor boscompensatie op Campus Kajee voor de werken aan de Botermelkbaan.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

VERORDENING CONFORMITEITSATTESTEN

Gelet op artikel 170§4 van de Grondwet;

Gelet op de artikelen 40§3 en 41, tweede lid, 2° van het decreet over het lokaal bestuur;

Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode;

Gelet op het decreet van 29 maart 2013 houdende wijziging van diverse decreten wat de woningkwaliteitsbewaking betreft;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 12 juli 2013 betreffende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor woningen, voor wat betreft de procedure en de technische normen;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 16 november 2018 over het lokaal woonbeleid;

Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 5 maart 2019 met betrekking tot de ondersteuning en begeleiding van het lokaal bestuur door Igean in het kader van wonen, energie en klimaat;

Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2019 waarbij akkoord werd gegaan met de deelname aan de Interlokale Vereniging Lokaal Woonbeleid, IVLW SKS, voor de periode 2020-2025;

Gelet op het decreet van 29 maart 2019 tot wijziging van het decreet van 22 december 1995 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode en de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013 (genoemd het Optimalisatiedecreet woningkwaliteit);

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 24 mei 2019 betreffende de woningkwaliteitsbewaking (genoemd het Optimalisatiebesluit woningkwaliteit);

Overwegende dat het Optimalisatiedecreet woningkwaliteit en het bijhorend besluit in werking treden vanaf 1 januari 2021;

Overwegende dat overeenkomstig deze wetgeving de gemeente Schoten de verplichting op conformiteitsattesten vanaf 2021 gefaseerd zal invoeren voor alle nieuwe verhuringen en op basis van de leeftijd van de huurwoning;

Overwegende dat de vereisten en normen waaraan elke woning moet voldoen, vermeld worden in de nieuwe technische verslagen die vanaf 1 januari 2021 van toepassing zullen zijn en als bijlage opgenomen zijn in het "Optimalisatiebesluit woningkwaliteit";

Overwegende dat de geldigheidsduur van het conformiteitsattest voor huurwoningen of kamers beperkt wordt op basis van het aantal gebreken in categorie 1 zoals vermeld in het technisch verslag;

Overwegende dat de vergoeding voor het behandelen van een aanvraag van het conformiteitsattest in het gemeentelijk retributiereglement wordt bepaald;

Gelet op de presentatie van 6 juli 2020 gegeven door de huisvestingsambtenaar tijdens het omgevingscollege;

Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 22 oktober 2020, waarbij principieel akkoord werd gegaan met het ontwerp van de gemeentelijke verordening op de conformiteitsattesten en deze voor goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad;

Gelet op artikel 25 van het Optimalisatiebesluit woningkwaliteit dat stelt dat de Vlaamse minister van Wonen binnen drie maanden na de voorlegging van een gemeentelijke verordening beslist over de goedkeuring ervan;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Gaat over tot de stemming over de vraag van raadslid Kurt Vermeiren om het punt te verdagen:

Er zijn 17 stemmen neen en 14 stemmen ja.

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Ilse Stockbroeckx, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Christof Victor, Sandra Lauryssen, Kris Oversteyns en Lieven De Smet stemmen neen.

Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Peter Arnauw, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Dieter Peeters, Lieselotte Decroix, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Peter Vanaken, Olivier Coppens, en Erik Maes stemmen ja.

Besluit: de vraag tot verdaging van raadslid Kurt Vermeiren te verwerpen.

Besluit:

 met 27 stemmen ja, 4 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Kurt Vermeiren, Peter Arnauw, Maya De Backer, Olivier Coppensonthouden zich.

Enig artikel:

Goedkeuring te hechten aan het ontwerp van de gemeentelijke verordening op de conformiteitsattesten, zoals hierna integraal weergegeven, en deze ter goedkeuring voor te leggen aan de Vlaamse minister van Wonen:

Artikel 1
Elke eigenaar/verhuurder die een woning verhuurt, te huur of ter beschikking stelt als hoofdverblijfplaats of voor de huisvesting van een of meer studenten, moet voor elke wooneenheid een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen.

Deze verplichting wordt vanaf 2021 gefaseerd ingevoerd voor alle nieuwe verhuringen en op basis van de leeftijd van de huurwoning:

2021-2025: woningen van 50 jaar en ouder

2026-2028: woningen van 40 jaar en ouder

2029: woningen van 30 jaar en ouder.

Artikel 2
De geldigheidsduur van het conformiteitsattest voor woningen en kamers is afhankelijk van het aantal gebreken in categorie 1 opgenomen in het technisch verslag:

Indien er 4 of minder gebreken vastgesteld worden, bedraagt de geldigheidsduur 10 jaar.

Indien er 5 of meer gebreken vastgesteld worden, bedraagt de geldigheidsduur 5 jaar.

Artikel 3
De vergoeding voor de behandeling van een aanvraag van het conformiteitsattest wordt bepaald in het gemeentelijk retributiereglement.

Artikel 4
Deze verordening treedt in werking na de goedkeuring van de gemeenteraad en de goedkeuring van de Vlaamse minister van Wonen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

DEFINITIEVE VASTSTELLING STRAATNAAM

Gelet op het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van openbare wegen en pleinen, later gewijzigd;

Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 15 september 2020 houdende de voorlopige vaststelling van de straatnaam Dauwaertlaan voor het nieuwe binnengebied tussen de Zaatstraat, Theofiel Van Cauwenberghslei, Kruispadstraat en Fluitbergstraat;

Gelet op het openbaar onderzoek gehouden van 5 oktober 2020 tot en met 3 november 2020 in de procedure tot straatnaamgeving;

Overwegende dat er naar aanleiding van bovenstaand openbaar onderzoek geen enkel bezwaar werd ingediend;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 28 stemmen ja, tegen 3 stemmen neen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Peter Arnauw, Maya De Backer, Olivier Coppensstemmen neen.

Enig artikel

De straatnaam Dauwaertlaan voor het nieuwe binnengebied tussen de Zaatstraat, Theofiel Van Cauwenberghslei, Kruispadstraat en Fluitbergstraat, definitief vast te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

GOEDKEURING WAARDEN LOKAAL BESTUUR SCHOTEN

Gelet op de bespreking van de waarden in het MAT van juni en juli 2020;

Gelet op de goedkeuring van de waarden in het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 5 november 2020;

Gelet op de verwijzing naar de waarden van het Lokaal Bestuur Schoten in de nieuwe rechtspositieregeling;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Gaat over tot de stemming over het amendement van raadslid Kurt Vermeiren om de tekst "Iedereen wordt gelijkwaardig behandeld" aan te vullen met "zonder enig onderscheid op welke grond dan ook":

Er zijn 17 stemmen neen, en 7 stemmen ja.

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroeckx, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Christof Victor, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Peter Vanaken, Lieven De Smet stemmen neen.

Kurt Vermeiren, Erik Block, Peter Arnauw, Maya De Backer, Dieter Peeters, Olivier Coppens en Erik Maes stemmen ja.

Besluit: het amendement van raadslid Kurt Vermeiren te verwerpen.

Besluit:

 met 28 stemmen ja, 3 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Lieven De Smetstemmen ja.

Erik Block, Dieter Peeters, Erik Maesonthouden zich.

 

Artikel 1

Goedkeuring te hechten aan de voorgestelde waarden.

Artikel 2

De gemeenteraad beslist om de waarden op te nemen in de rechtspositieregeling van het Lokaal Bestuur Schoten.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

AGENDA ALGEMENE VERGADERING CULTUURCENTRUM SCHOTEN

Gelet op het besluit  van de gemeenteraad d.d. 26 september 2013 houdende de omvorming van de vzw Cultuurcentrum tot een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm;

Gelet op het besluit d.d. 17 januari 2014 van Vlaams minister Geert Bourgeois houdende goedkeuring van het besluit van de gemeenteraad waarbij de vzw Cultuurcentrum Schoten wordt omgevormd tot een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm;

Gelet op de statuten van de vzw Cultuurcentrum Schoten, inzonderheid titel III De Algemene Vergadering;

Overwegende dat de leden ieder jaar ten minste tweemaal worden bijeengeroepen in een gewone algemene vergadering;

Gelet op volgende agenda voor de algemene vergadering van 30 november 2020 van de vzw Cultuurcentrum Schoten:

1. Verwelkoming door voorzitter Luc Faes

2. Goedkeuring verslag vorige vergadering (d.d. 15 juni 2020)

3. COVID19 en cultuurcentrum Schoten

4. Website cultuurcentrum Schoten

5. Budget 2021 (inclusief noodfonds)

6. Varia;

Overwegende dat de gemeenteraad zich dient uit te spreken over de agendapunten van de algemene vergadering;

Overwegende dat de vertegenwoordigers van de gemeente in de algemene vergadering beschikken over de meerderheid van de stemmen en dat zij dienen te handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering van de vzw Cultuurcentrum Schoten van 30 november 2020 met volgende agendapunten:

1. Verwelkoming door voorzitter Luc Faes

2. Goedkeuring verslag vorige vergadering (dd 15/06/2020)

3. COVID19 en cultuurcentrum Schoten

4. Website cultuurcentrum Schoten

5. Budget 2021 (inclusief noodfonds)

6. Varia.

Artikel 2

De vertegenwoordigers van de gemeenteraad stemmen in de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

TOELAGE VERBOUWINGSWERKEN KSA GUDRUN

Gelet op het ingediende subsidiedossier van KSA Gudrun met betrekking tot de verbouwingswerken van een van hun lokalen in de Sparrenlaan 63;

Gelet op de grote verbouwingssubsidies die voor deze werken werden voorzien waarvan € 20.701,80 op het budget van 2021;

Gelet op de wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen;

Gelet op het subsidiereglement voor grote verbouwingswerken aan jeugdlokalen, goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van 20 februari 2020;

Gelet op het positief advies van de jeugdraad van 27 oktober 2020;

Gelet op het door de jeugddienst uitgevoerde onderzoek;

Overwegende dat het voor de praktische afhandeling van dit dossier noodzakelijk is om uitbetalingsmodaliteiten vast te stellen;

Besluit:

 met 30 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Een grote verbouwingssubsidie ten bedrage van 20.701,80 euro wordt toegekend aan de feitelijke vereniging KSA Gudrun om aan te wenden voor de verbouwingswerken van een van hun lokalen in de Sparrenlaan 63 te Schoten.

Artikel 2

De vereffening van deze toelage kan gebeuren in schijven van telkens maximum 25 % van het door de

gemeenteraad vastgelegde bedrag. Het bedrag per schijf wordt gebaseerd op basis van

binnen gebrachte facturen en/of vorderingsstaten, waarvan het vastgelegde bedrag niet kan

overschreden worden. De laatste schijf van 25 % zal uitbetaald worden op voorlegging van de

eindstaat met facturen. Deze eindstaat dient geviseerd te worden door de bevoegde ontwerper

(architect) of daartoe aangestelde ambtenaar van het gemeentebestuur.

Artikel 3

Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd om de mogelijke schijven van

maximum 25% betaalbaar te stellen.

Artikel 4

De uitbetaling van de toelage zal rechtstreeks aan KSA Gudrun gebeuren, die zelf instaat

voor de vereffening van de aannemers en/of leveranciers.

Artikel 5

Voor de saldovereffening van de toelage zal KSA Gudrun de betalingsbewijzen dienen

voor te leggen aan het gemeentebestuur.

Artikel 6

Het eindafrekeningdossier dient te worden vastgesteld door de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

JAARREKENING 2019 ILV BRASSCHAAT / SCHOTEN

Gelet op het besluit  van de gemeenteraad d.d. 5 september 2002 houdende goedkeuring van de statuten van de Interlokale Vereniging Brasschaat / Schoten;

Gelet op het besluit van de gemeenteraad d.d. 23 april 2020 houdende goedkeuring van de gewijzigde statuten van de Interlokale Vereniging Brasschaat / Schoten, inzonderheid artikel 14 waarin bepaald wordt dat het beheerscomité de rekening ter goedkeuring voorlegt aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten;

Gelet op de goedkeuring van de jaarrekening 2019 op 10 september 2020 in de vergadering van het beheerscomité van de Interlokale Vereniging Brasschaat / Schoten;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 30 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Goedkeuring te hechten aan de jaarrekening 2019 van de Interlokale Vereniging Brasschaat / Schoten.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

ALGEMENE VERGADERING SPORTPROM SCHOTEN VZW

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 26 juni 2014 houdende:

- goedkeuring van de omvorming van SportPROM Schoten vzw tot een extern verzelfstandigd

agentschap in privaatrechterlijke vorm (PEVA)

- goedkeuring van de aangepaste statuten van SportPROM Schoten vzw;

Overwegende dat de (aangepaste) statuten bij besluit van 28 oktober 2014 van Vlaams minister Liesbeth Homans werden goedgekeurd;

Gelet op het Huishoudelijk Reglement van SportPROM Schoten vzw, goedgekeurd in de gemeenteraad van 18 december 2014;

Gelet op hoofdstuk III, algemene vergadering, artikel 9, stemrecht en agenda, van de statuten van SportPROM Schoten vzw;

Gelet op artikel 7 van het Huishoudelijk Reglement betreffende de organisatie van de algemene vergadering;

Gelet op de voorliggende agenda voor de algemene vergadering van SportPROM Schoten vzw op 10 december 2020;

Overwegende dat de gemeenteraad zich dient uit te spreken over de agendapunten van de algemene vergadering;

Overwegende dat de vertegenwoordigers van de gemeente in de algemene vergadering beschikken over de meerderheid van de stemmen en dat zij dienen te handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van SportPROM Schoten vzw van 10 december 2020 om 19.00 uur – online via Teams.

1. Ontslag Catharina Van Osta

2. Aanvaarding Erik Maes als lid van de algemene vergadering

3. Goedkeuring verslag algemene vergadering 9 december 2019

4. Goedkeuring verslag algemene vergadering 20 december 2019

5. Aanstelling revisor jaarrekeningen 2019 – 2020 – 2021 

6. Goedkeuring jaarrekening 2019

7. Goedkeuring budget en jaarplanning 2021

8. Varia.

Artikel 2

De vertegenwoordigers van de gemeente die zullen deelnemen aan de algemene vergadering van SportPROM Schoten vzw op 10 december 2020 op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in deze gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

CORONACRISIS: EXTRA STEUNMAATREGELEN

Gelet op de crisis coronavirus COVID-19;

Gelet op de oproep van diverse organisaties en overheden om steunmaatregelen te nemen ter ondersteuning van burgers, bedrijven, horeca en handelaars, verenigingen en eigen concessionarissen;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 23 april 2020 waarin de gemeenteraad akkoord ging met diverse steunmaatregelen naar aanleiding van de eerste golf van de coronavirus pandemie;

Overwegende dat de gemeenschap geconfronteerd wordt met een tweede golf van de coronavirus pandemie;

Gelet op het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, en de latere wijziging van 1 november 2020 dat voorziet in nog strengere maatregelen (lockdown);

Overwegende dat de horeca en het verenigingsleven zwaar getroffen worden;

Gelet op het voorstel van de beleidsmanager samenleven in samenspraak met de financiële dienst om extra steunmaatregelen te nemen t.a.v. de concessionarissen en t.a.v. heel wat verenigingen en instanties die onroerende goederen van de gemeente huren, onder de vorm van kwijtschelding van de huur of een gedeelte van de huur 2020;

Gelet op het collegebesluit van 12 november 2020 waarbij het college akkoord ging om de voorgestelde extra steunmaatregelen ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Gaat akkoord met de kwijtschelding van de huur verschuldigd door de concessionarissen gedurende de periode van de verplichte sluiting vanaf 19 oktober 2020 en zolang de sluiting verplicht is.

Artikel 2

Gaat akkoord met de kwijtschelding van de huur 2020 verschuldigd door volgende verenigingen:

- Gelmel voor gebruik lokaal L. Weytenstraat

- Duikclub Ducs voor gebruik lokaal L. Weytenstraat

- Schutterskring Sint-Sebastiaansgilde voor gebruik lokaal en schietstand L. Weytenstraat

- Hello!Schoten voor gebruik lokalen Kasteel en Vordensteinstraat 61

- Koninklijke Schilderskring Hoger Op voor gebruik 2 lokalen zolder Kasteel

Artikel 3

Gaat akkoord met de kwijtschelding van een half jaar huur verschuldigd door volgende verenigingen of instanties:

- Agentschap integratie en inburgering voor gebruik lokaal Curielaan

- Voetbalclub Simikos voor gebruik sportaccommodatie De Zeurt

- Voetbalclub KFC Koningshof voor gebruik sportterreinen en gebouw Kleyn Heide

- Voetbalclub KFC Schoten voor gebruik sportinfrastructuur gemeentepark

- Tennisclub KTC Schoten voor gebruik accommodatie De Zeurt

- Korfbalclub ARTEMIS voor gebruik clublokaal

- Schotense AtletiekVereniging - SAV voor gebruik atletiekaccommodatie gemeentepark

Artikel 4

Gaat akkoord met de kwijtschelding van de huur voor de periode van 1 juni 2020 tot en met 31 december 2020 verschuldigd door Kind en Preventie vzw voor gebruik van lokaal Curielaan 1.

Artikel 5

Gaat akkoord met de kwijtschelding van de huur voor de periode van 14 maart 2020 (datum verplichte sluiting eerste golf van de coronavirus pandemie) tot en met 31 augustus 2020 verschuldigd door CVO Ivoran voor gebruik van lokalen L. Weytenstraat.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

PRIJSSUBSIDIEREGLEMENT 01.11.2020 - 31.12.2020

Gelet op het Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen;

Gelet op artikel 235, artikel 236 §1 en artikel 242 §4 van het Decreet lokaal bestuur;

Gelet op artikel 5bis en artikel 8 van de beheersovereenkomst tussen de gemeente en het AGB van 30 september 2016;

Gelet op artikel 34 van de statuten van het AGB d.d. 22 april 2020;

Gelet op de beslissing van de raad van bestuur van het AGB van 12 oktober 2020 houdende de vaststelling van de tariefregeling;

Overwegende dat de gemeente, gezien haar sociaal-maatschappelijke functie wenst dat de gebruikers van de sporthal dit kunnen doen aan een beperkte vergoeding en hierdoor, middels een prijssubsidie tussenkomt in de kostprijs en dit gelet op artikel 5bis en artikel 8 van de beheersovereenkomst;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Goedkeuring te hechten aan het voorstel van het prijssubsidiereglement "sporthallen Schoten (De Zeurt en Vordensteyn)" voor de periode 1 november 2020 tot en met 31 december 2020 tussen de gemeente en het AGB.

 

PRIJSSUBSIDIEREGLEMENT SPORTHALLEN SCHOTEN (DE ZEURT EN VORDENSTEYN)

 

TUSSEN

1. De Gemeente Schoten, met zetel te Verbertstraat 3, 2900 Schoten, hier vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden, de heer Maarten De Veuster, burgemeester en de heer Rony Lejaeghere, algemeen directeur,

hierna genoemd "Gemeente", enerzijds,

en

2. Het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten, met zetel te Verbertstraat 3, 2900 Schoten, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur op haar beurt vertegenwoordigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur en twee leden van het Directiecomité overeenkomstig artikel 27 van de statuten,

hierna genoemd "AGB", anderzijds,

Ieder afzonderlijk ook aangeduid als “een partij” en gezamenlijk als “de partijen”.

WORDT OVEREENGEKOMEN DAT

de Gemeente prijssubsidies zal toekennen aan het AGB voor de activiteiten van deze laatste in de sporthallen De Zeurt (Eksterdreef 6, 2900 Schoten)  en Vordensteyn (Vordensteintraat 76, 2900 Schoten) en meer bepaald het verlenen van het recht tot toegang tot de sportinfrastructuur of het verlenen van het recht er gebruik van te maken. Dit subsidiereglement legt de toekenning van deze prijssubsidies vast en geldt voor de periode vanaf 1/11/2020 tot 31/12/2020.

Daarbij wordt uitgegaan van volgende voorwaarden:

- Het AGB heeft haar operationele inkomsten en uitgaven geraamd voor een periode van 12 maanden, i.e. van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

- Op basis van deze raming heeft AGB vastgesteld dat voor bovenvermelde periode de inkomsten uit het recht op toegang tot de sportinfrastructuur alsook het verlenen van het recht om er gebruik van te maken samen met onder meer andere inkomsten, zoals voor cafetaria en reclame, voor 2020 lager zal zijn dan gebudgetteerd omwille van COVID-19.

- Om vooralsnog economisch rendabel te zijn, wenst AGB vanaf 1 november 2020 de voorziene toegangsprijzen (inclusief btw) voor het recht op toegang tot sportinfrastructuur of het recht om gebruik te maken van de betreffende sporthallen te verlagen door deze te vermenigvuldigen met een factor 1 (klantengedeelte 1 - prijssubsidiefactor 0).

- De Gemeente erkent dat het AGB op basis van de betreffende raming, inderdaad de voorziene toegangsprijzen (inclusief btw) voor recht op toegang tot sportinfrastructuur of het recht om gebruik te maken van de betreffende sporthallen moet vermenigvuldigen met een factor 1 (klantengedeelte 1 - prijssubsidiefactor 0) om economisch rendabel te zijn.

- Rekening houdend met de sportieve en sociale functie van de betreffende sporthallen wenst de Gemeente evenwel dat er geen extra aanrekening van bedragen gebeurt ten aanzien van gebruikers en bezoekers van de sporthallen. De Gemeente wenst immers de effectief door de gebruikers en bezoekers zelf te betalen toegangsgelden te beperken opdat Sporthal De Zeurt en Sporthal Vordensteyn toegankelijk zouden kunnen zijn en blijven voor iedereen. Bijgevolg verbindt de Gemeente zich ertoe om voor de periode vanaf 1 november 2020 tot en met 31 december 2020 deze prijsverhoging te subsidiëren middels de toekenning van prijssubsidies. De waarde van de prijssubsidie toegekend door de Gemeente bedraagt de prijs die de gebruiker of bezoeker voor het gebruik of recht op toegang betaalt (inclusief btw), vermenigvuldigd met een factor 1 (klantengedeelte 1 - prijssubsidiefactor 0).

- Het tariefreglement zoals dat wordt aangepast met aangepaste prijzen door  het AGB en met aanduiding van de eigen bijdrage van gebruiker/bezoeker en de prijssubsidie van de Gemeente, is opgenomen in bijlage.

- Het AGB zal met betrekking tot de ontvangen prijssubsidies 6% btw moeten afdragen.

- Partijen erkennen dat de prijssubsidies afhankelijk zijn van de gehanteerde tarieven, maar ook van de kostprijs van exploitatie van de sportinfrastructuur. Als ter zake tarieven en/of kostprijs significante wijzigingen ondergaan, kunnen de prijssubsidies gewijzigd worden voor de toekomstige periode. Indien een periodieke evaluatie van het operationele resultaat een aanpassing van de prijssubsidies zouden noodzaken, zal in onderling overleg tussen partijen bij deze overeenkomst een addendum gevoegd worden, waarin de nieuwe modaliteiten bepaald worden (aan de hand van een gemeenteraadsbeslissing).

- Uit voorgaande volgt dat de gesubsidieerde toegangsprijzen (inclusief 6% btw) steeds kunnen  gerevalueerd worden tijdens de periode van 1 november 2020 en 31 december 2020 in het kader van een periodieke evaluatie van het operationele resultaat van AGB.  In de mate er een prijssubsidieaanpassing noodzakelijk is, zal de Gemeente deze steeds documenteren (bv. aan de hand van de gemeenteraadsbeslissing).

- Het AGB moet op de 20e werkdag van elke maand aan de Gemeente een overzicht bezorgen van het aantal gebruikers en bezoekers waaraan recht op toegang (of recht van gebruik) is verleend tot de sportinfrastructuur (Sporthallen De Zeurt en Vordensteyn) tijdens de voorbije maand. Dit overzicht dient tevens het bedrag aan te betalen prijssubsidies te bevatten. De afrekening van deze prijssubsidies zal gebeuren middels de uitreiking van een debetnota die het AGB uitreikt aan de Gemeente. De Gemeente dient deze debetnota te betalen aan het AGB binnen de 30 werkdagen na ontvangst.

 

 

Opgemaakt in twee exemplaren te Schoten op 26 november 2020,

Elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

 

 

 

 

Voor de Gemeente

 

 

 

 

 

Rony Lejaeghere       Maarten De Veuster

Algemeen directeur       Burgemeester

 

 

Voor het AGB

 

 

 

 

 

Paul De Swaef    Paul Valkeniers   Wouter Rombouts

Voorzitter Raad van Bestuur  Bestuurder-directeur  Bestuurder-directeur

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

AGBS - TARIEFREGELING 01.11.2020 - 31.12.2020

Gelet op het Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen;

Gelet op artikel 235, artikel 236 §1 en artikel 242, §4 van het Decreet lokaal bestuur;

Gelet op artikel 8 van de beheersovereenkomst van 30 september 2016;

Gelet op artikel 34 van de statuten van het AGBS;

Gelet op het retributiereglement goedgekeurd door de raad van bestuur van het AGBS d.d. 28 november 2019;

Overwegende dat er een nieuw prijssubsidiereglement, geldig vanaf 1 november 2020, zal worden opgemaakt tussen de Gemeente en het AGBS;

TARIEFREGELING vanaf 01.11.2020 tot 31.12.2020 (ALS BIJLAGE BIJ DE BEHEERSOVEREENKOMST)

Voorstel van tariefregeling voor het gebruik van de sporthallen De Zeurt en Vordensteyn

Overwegende dat:

 Het AGBS onlangs haar operationele inkomsten en uitgaven geraamd heeft voor het jaar 2020  n.a.v. de komende aanpassing meerjarenplant 2020-2025.

 Op basis van deze raming heeft AGBS vastgesteld dat voor bovenvermelde periode de inkomsten uit het recht op toegang tot de sportinfrastructuur alsook het verlenen van het recht om er gebruik van te maken samen met onder meer andere inkomsten, zoals voor cafetaria en reclame, voor 2020 lager zal zijn dan gebudgetteerd omwille van COVID-19.

 Het AGBS er op toeziet dat de te hanteren tarieven en tariefstructuur met betrekking tot het gebruik van de sportinfrastructuur op een transparante wijze de kostenstructuur reflecteren.

 Om vooralsnog economisch rendabel te zijn, het AGB vanaf 1 november 2020 de voorheen voorziene toegangsprijzen (eigen bijdragen vermenigvuldigd met factor 3,28) voor het recht op toegang tot sportinfrastructuur of het recht om gebruik te maken van de betreffende sporthallen verlaagt. Dat deze tariefverlaging aldus zal gebeuren door de voorziene eigen bijdragen voor gebruikers en bezoekers (inclusief btw) te vermenigvuldigen met een factor 1 (klantengedeelte 1 - prijssubsidiefactor 0).

 Rekening houdend met de sportieve en sociale functie van de betreffende sporthallen, de Gemeente evenwel wenst dat er geen extra aanrekening van bedragen gebeurt ten aanzien van gebruikers en bezoekers van de sporthallen. De Gemeente zich er bijgevolg toe verbindt om voor de periode vanaf 1 november 2020 tot en met 31 december 2020 deze prijsverhoging te subsidiëren middels de toekenning van prijssubsidies.

 Het nieuwe tarief aldus is samengesteld uit (1) de vergoeding die door de gebruiker betaald wordt (prijzen in het retributiereglement d.d. 26 mei 2016) en (2) een prijssubsidie die door de gemeente wordt toegekend aan het AGB. Op de factuur aan de gebruikers en bezoekers beide componenten van de prijs zullen worden weergegeven.

 De vergoedingen die door de gebruiker zelf effectief dienen betaald te worden (eigen bijdragen) dezelfde zijn gebleven als voorheen. Dat aldus in het kader van de nieuwe tarieven, de benaming ‘retributiereglement’ wijzigt in ‘tariefregeling’ en dat hierna in dat kader enkel de onveranderd gebleven vergoedingen worden hernomen, met dien verstande dat met de term ‘retributie’/’tarief’, enkel de eigen vergoeding (bijdrage) van de gebruiker of bezoeker wordt bedoeld, zoals eveneens hiervoor reeds aangehaald.

RETRIBUTIEREGLEMENT GEBRUIK SPORTACCOMMODATIES

Art.  1.- Vanaf heden tot en met 31 december 2025 wordt een retributie gevestigd ten laste van de gebruikers van de volgende gemeentelijke sportaccommodaties: sporthal Vordensteyn, sporthal De Zeurt

Art.  2.- Sporthal Vordensteyn:

Het bedrag van de retributie wordt als volgt vastgesteld:

I. a) scholen gelegen op het grondgebied van Schoten:

    1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      JWKY (*)

- per schooljaar:  300,00 euro 150,00 euro 100,00 euro 50,00 euro

 (in schoolverband en tussen de lesuren van maan- tot vrijdag aan 1 lesuur per 14 dagen)

    1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      JWKY (*)

- occasioneel   16,80 euro 8,40 euro 5,60 euro 3,70 euro

   gebruik: (tarief per uur)

    1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      JWKY (*)

- schoolsportdagen:  33,60 euro n.v.t.  n.v.t.  n.v.t.

   (tarief per halve dag)

(*) judo-, worstel-, karate- of yogazaal

 b)  scholen buiten het grondgebied van Schoten:

    1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      JWKY (*)

tarief per uur:   30,00 euro n.v.t.  n.v.t.  10,00 euro

II. Trainingen en/of wedstrijden:

Tarief per uur:    1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      JWKY (*)

- vereniging van Schoten:  15,00 euro 7,50 euro 5,00 euro 5,00 euro

- jeugdvereniging van Schoten:  10,50 euro 5,25 euro 3,50 euro 3,50 euro

- +3 vereniging van Schoten:  10,50 euro 5,25 euro 3,50 euro 3,50 euro

- G-vereniging van Schoten:  10,50 euro 5,25 euro 3,50 euro 3,50 euro

- niet-erkende Schotense vereniging: 30,00 euro 15,00 euro 10,00 euro 10,00 euro

- andere verenigingen:   40,00 euro 20,00 euro 15,00 euro 15,00 euro

(*) judo-, worstel-, karate- of yogazaal

III. Clubmanifestaties

Enkel voor Schotense verenigingen en enkel op zaterdag en/of zondag van 8.00 u. tot 23.00 u.

 a. Clubmanifestaties van Schotense sportverenigingen, per blok van 5 uur :

     1/1 zaal      JWKY (*)

   Per blok van 5 uur 50,00 euro 16,00 euro

 Per bijkomend uur gelden de tarieven zoals vermeld in II.

 b. Voor de gereserveerde uren die gebruikt worden om de zaal klaar te zetten of op te ruimen                             gelden de tarieven zoals vermeld onder II.

 c. Tarief voor het op- en afstellen van de beschermvloer:

 - door de vereniging zelf: gratis,

 - door de gemeentelijke diensten: 35,00 euro per uur en per persoon.

 d. G-sportinitiatieven genieten voor de specifieke G-sportmanifestaties een korting van 30%                             op deze clubmanifestaties en/of feestelijkheden.

 

Art.  3.- Sporthal De Zeurt:

Het bedrag van de retributie wordt als volgt vastgesteld:

I.   a) scholen gelegen op het grondgebied van Schoten:

   1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      1/4 zaal

- per schooljaar: 300,00 euro 150,00 euro 100,00 euro n.v.t.

 (in schoolverband en tussen de lesuren van maan- tot vrijdag aan 1 lesuur per 14 dagen)

   1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      1/4 zaal

- occasioneel gebruik: 16,80 euro 8,40 euro 5,60 euro n.v.t.

   (tarief per uur)

   1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      1/4 zaal

- schoolsportdagen: 33,60 euro n.v.t.  n.v.t.  n.v.t.

   (tarief per halve dag)

 b)  scholen buiten het grondgebied van Schoten:

   1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      1/4 zaal

 tarief per uur:  30,00 euro n.v.t.  n.v.t.  n.v.t.

II. Trainingen en/of wedstrijden:

Tarief per uur:        1/1 zaal      1/2 zaal      1/3 zaal      1/4 zaal

- vereniging van Schoten:  24,00 euro 12,00 euro 8,00 euro 6,00 euro

- jeugdvereniging van Schoten:  16,00 euro 8,00 euro 5,40 euro 4,00 euro

- +3 vereniging van Schoten:  16,00 euro 8,00 euro 5,40 euro 4,00 euro

- G-vereniging van Schoten:  16,00 euro 8,00 euro 5,40 euro 4,00 euro

- niet-erkende Schotense vereniging: 48,00 euro 24,00 euro 16,00 euro 12,00 euro

- andere verenigingen:   60,00 euro 30,00 euro 20,00 euro 15,00 euro

III. Clubmanifestaties

 a. Clubmanifestaties van Schotense sportverenigingen, per blok van 5 uur :

 1/1 zaal: 75,00 euro;

 Per bijkomend uur gelden de tarieven zoals vermeld in II.

 b. Voor de gereserveerde uren die gebruikt worden om de zaal klaar te zetten of op te ruimen                             gelden de tarieven zoals vermeld onder II.

 c. Tarief voor het op- en afstellen van de beschermvloer:

 - door de vereniging zelf: gratis,

 - door de gemeentelijke diensten: 35,00 euro per uur en per persoon.

 d. G-sportinitiatieven genieten voor de specifieke G-sportmanifestaties een korting van 30%                             op deze clubmanifestaties en/of feestelijkheden.

Art. 6.- De minimale gebruiksperiode bedraagt één uur. Bij reservaties van meer dan een uur is het uurtarief zoals voorzien in artikel 2.- en 3.- opsplitsbaar naar een halfuur-tarief (50%).             

Art. 7.- De vastgestelde tarieven worden ingevorderd als retributie. De annulering van een reservatie dient minstens 2 dagen op voorhand te gebeuren voor reguliere reservaties en minstens 1 maand op voorhand voor manifestaties, behoudens in gevallen van heirkracht.

Onder heirkracht wordt verstaan officiële afgelasting door de sportfederatie of een officieel forfait van de tegenstander.

Reservaties die niet tijdig geannuleerd worden, zullen gefactureerd worden.

Art. 8.- Onder Schotense clubs of verenigingen, zoals vermeld in onderhavig besluit, wordt verstaan clubs die in het kader van het Sport voor Allen-decreet een erkenning hebben bekomen van het gemeentebestuur van Schoten of lid zijn van een door het gemeentebestuur van Schoten erkende adviesraad.

Onder jeugdvereniging van Schoten, zoals vermeld in onderhavig besluit, wordt verstaan een vereniging of team waarvan de meerderheid van de sportbeoefenaars - leiding en trainers niet inbegrepen - niet ouder zijn dan 18 jaar en die in het kader van het Sport voor Allen-decreet een erkenning hebben bekomen van het gemeentebestuur van Schoten of lid zijn van een door het gemeentebestuur van Schoten erkende adviesraad.

Het jeugdtarief wordt enkel gehanteerd voor de periodes van effectieve jeugdwerking in het ter beschikking gestelde deel van de sportaccommodatie.

Onder 3+ vereniging van Schoten, zoals vermeld in onderhavig besluit, wordt verstaan een vereniging of team waarvan de meerderheid van de sportbeoefenaars - leiding en trainers niet inbegrepen - niet jonger zijn dan 50 jaar en die in het kader van het Sport voor Allen-decreet een erkenning hebben bekomen van het gemeentebestuur van Schoten of lid zijn van een door het gemeentebestuur van Schoten erkende adviesraad.

Het 3+ tarief wordt enkel gehanteerd voor de periodes van effectieve 3+ werking in het ter beschikking gestelde deel van de sportaccommodatie.

Onder G-vereniging van Schoten, zoals vermeld in onderhavig besluit, wordt verstaan een vereniging die binnen zijn gewone clubwerking op basis van projectmatige of parallelle gehandicaptenwerking - op zowel permanente als projectmatige basis - initiatieven ontplooien en die in het kader van het Sport voor Allen-decreet een erkenning hebben bekomen van het gemeentebestuur van Schoten of lid zijn van een door het gemeentebestuur van Schoten erkende adviesraad.

Het G-tarief wordt enkel gehanteerd voor de periodes van effectieve G-werking in het ter beschikking gestelde deel van de sportaccommodatie.

Art.  9.- Aanvragen van verenigingen die niet ressorteren onder een van de in artikel 8 vermelde categorieën dienen voor goedkeuring rechtstreeks gericht te worden aan het AGBS.

Art. 10.- Bij misbruik van een reservatie door het overschrijden van de aangevraagde tijdslimiet of het overschrijden van het aangevraagde zaalgedeelte zal het tarief aangepast worden aan de reële situatie en dit met ingang vanaf het begin van de meest recente gebruiksperiode.

Art. 11.- Voor de toegang tot de sportzaal “De Zeurt” wordt er aan de gebruikers een magnetische toegangskaart bezorgd. Bij beschadiging, diefstal of verlies van deze kaart zal een bedrag van 10,00 euro aangerekend worden voor de vervanging ervan.

Art. 12.- De bevoegde beambten zijn gemachtigd om alle vaststellingen in verband met deze verordening uit te voeren. Betrokkenen zijn ertoe gehouden deze vaststellingen te laten uitvoeren en eventueel te vergemakkelijken.

Goedgekeurd Raad van Bestuur AGB 28 november 2019

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Goedkeuring te hechten aan de nieuwe tarieven voor het gebruik van sporthal Vordensteyn en sporthal De Zeurt die van toepassing zijn vanaf 1 november 2020 tot en met 31 december 2020 zoals opgenomen in de tariefregeling in bijlage.

De nieuwe tarieven worden berekend door de prijzen in het retributiereglement goedgekeurd door de raad van bestuur d.d. 28 november 2019 te vermenigvuldigen met een factor 1 (klantengedeelte 1 - prijssubsidiefactor 0).

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

AGBS - GOEDKEURING AANPASSING MJP 2020-2025/1

Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen;

Gelet op artikel 41 en 78 van het decreet lokaal bestuur, die stellen dat de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn bevoegd zijn voor het vaststellen van de beleidsrapporten;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids-en beheerscyclus van de lokale besturen en meer specifiek titel 2 , hoofdstuk 2: het meerjarenplan;

Gelet op het ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelstelsels en de digitale rapportering van de beleids-en beheerscyclus van de lokale besturen;

Gelet op het voorliggend ontwerp van aanpassing meerjarenplan 2020-2025;

Gelet op het voorliggende aanpassing meerjarenplan 2020-2025 wijziging nr. 1 van het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten;

Gelet op artikel 242 van het decreet lokaal bestuur dat stelt dat de raad van bestuur van het AGB het meerjarenplan vaststelt en ter goedkeuring voorlegt aan de gemeenteraad;

Gelet op de vaststelling van de aanpassing van meerjarenplan 2020-2025 wijziging nr. 1 door de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten op 12 oktober 2020;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Enig artikel

Goedkeuring te hechten aan de aanpassing meerjarenplan 2020-2025 wijziging nr. 1 van het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

SCHORSING

Neemt akte:

- van de schorsing van de zitting van de openbare vergadering van de gemeenteraad door de voorzitter en de opening van de zitting van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn.

- van de heropening van de zitting van de openbare vergadering van de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

MEERJARENPLAN 2020-2025-KREDIETAANPASSING 2020

Gelet op artikel 254 van het decreet lokaal bestuur daterende 22 december 2017 dat stelt dat voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen een meerjarenplan moet vastgesteld worden;

Gelet op artikel 41 en 78 van het decreet lokaal bestuur, die stellen dat de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn bevoegd zijn voor het vaststellen van de beleidsrapporten;

Gelet op artikel 56 §3 en artikel 84 §3 van het decreet lokaal bestuur die stellen dat het college van burgemeester en schepenen en het vast bureau bevoegd zijn voor het financieel beheer;

Gelet op artikel 171 §4 van het decreet lokaal bestuur dat stelt dat de algemeen directeur in overleg met het managementteam zorgt voor de opmaak van het voorontwerp van de beleidsrapporten;

Gelet op artikel 176 van het decreet lokaal bestuur dat stelt dat de financieel directeur, onder functionele leiding van de algemeen directeur, instaat voor het opstellen, in overleg met het managementteam, van het voorontwerp van de beleidsrapporten.

Gelet op artikel 249 §3 van het decreet lokaal bestuur stelt dat de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn elk het beleidsrapport voor hun eigen deel vaststellen, waarna de gemeenteraad het beleidsrapport in zijn geheel goedkeurt.

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids-en beheerscyclus van de lokale besturen en meer specifiek titel 2 , hoofdstuk 2: het meerjarenplan;

Gelet op het ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelstelsels en de digitale rapportering van de beleids-en beheerscyclus van de lokale besturen;

Gelet op het voorliggend ontwerp van het meerjarenplan;

Gelet op de bespreking van dit ontwerp in het managementteam van 10 november 2020;

Gelet op de goedkeuring van het ontwerp door het college van burgemeester en schepenen op 19 november 2020;

Gelet op de goedkeuring van het ontwerp door het vast bureau van  19 november 2020;

Gelet op de bespreking van het meerjarenplan 2020-2025 kredietaanpassing 2020 in de raad voor maatschappelijk welzijn van 26 november 2020;

Overwegende dat deze bespreking zowel voor de meerjarenplanning van het OCMW als voor deze van de gemeente geldt; dat de ingediende amendementen niet opnieuw worden hernomen omdat deze in de raad voor maatschappelijk welzijn werden gestemd;

Gelet op het goedkeuringsbesluit van 26 november 2020 van de raad voor maatschappelijk welzijn van haar deel van het meerjarenplan 2020-2025 kredietaanpssing 2020;

Besluit:

 met 20 stemmen ja, tegen 1 stem neen, 10 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Maya De Backer, Christof Victor, Sandra Lauryssen, Kris Oversteyns, Olivier Coppens, Lieven De Smetstemmen ja.

Kurt Vermeirenstemt neen.

Erik Block, Piet Bouciqué, Tom Van Grieken, Dieter Peeters, Lieselotte Decroix, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Erik Maesonthouden zich.

Artikel 1

De gemeenteraad stelt zijn deel van het meerjarenplan 2020-2025 kredietaanpassing 2020 vast.

Artikel 2

De gemeenteraad keurt het deel van het meerjarenplan 2020-2025 kredietaanpassing zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn van 26 november 2020 goed. Het meerjarenplan 2020-2025 kredietaanpassing 2020 wordt op die manier in zijn geheel definitief vastgesteld.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

FINANCIERING VAN (VER)NIEUWBOUW VAN GEBOUWEN

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikels 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Gelet op het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht;

Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen;

Gelet op de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36;

Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

Gelet op het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen;

Overwegende dat in het kader van de opdracht “Financiering van (ver)nieuwbouw van gebouwen door middel van krediet(en) met technisch-financiële projectbegeleiding voor gemeentebestuur en OCMW” een bestek werd opgesteld door de Financiële dienst;

Overwegende dat het te lenen bedrag voor deze opdracht wordt geraamd op € 4.500.000,00;

Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure;

Overwegende dat deze raming de limieten van de Europese bekendmaking overschrijdt;

Overwegende dat de lening zal opgenomen worden bij de volgende budgetwijziging;

Besluit:

 met 24 stemmen ja, 7 onthoudingen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Kris Oversteyns, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Piet Bouciqué, Tom Van Grieken, Lieselotte Decroix, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanakenonthouden zich.

Artikel 1

Goedkeuring wordt verleend aan het bestek en de raming voor de opdracht “Financiering van (ver)nieuwbouw van gebouwen door middel van krediet(en) met technisch-financiële projectbegeleiding voor gemeentebestuur en OCMW”, opgesteld door de Financiële dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt € 4.500.000,00 incl. btw.

Artikel 2

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

Artikel 3

De opdracht zal Europees bekend gemaakt worden.

Artikel 4

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.

Artikel 6

De lening zal opgenomen worden in de volgende budgetwijziging.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

RENOVATIE SINT CORDULAKERK FASE 4

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikels 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Gelet op het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht;

Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen;

Gelet op de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36;

Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

Gelet op het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen;

Overwegende dat in het kader van de opdracht “Restauratie Sint-Cordulakerk - Fase 4: bouwkundige werken en restauratie glas-in-lood, een bestek werd opgesteld door MAAT_WERK architecten, Jules Bordetstraat 22/101, 2018 Antwerpen;

 

Gelet op het 'Beheersplan Onroerend Erfgoed' van de Sint-Cordulakerk van 27 september 2016 dat werd opgemaakt door MAAT_WERK architecten bvba;

 

Gelet op de rondgang met MAAT_WERK architecten en Agentschap Onroerend Erfgoed op 1 maart 2018;

 

Overwegende dat deze opdracht is opgedeeld in volgende percelen:
* Perceel 1 (bouwkundige werken), raming: € 625.370,08 excl. btw of € 756.697,80 incl. 21% btw;
* Perceel 2 (glas-in-lood renovatie), raming: € 262.202,59 excl. btw of € 317.265,13 incl. 21% btw;

Overwegende dat de totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 887.572,67 excl. btw of € 1.073.962,93 incl. 21% btw (€ 262.655,44 Btw medecontractant);

Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure;

Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in 2028;

Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien wordt op budgetcode 2210050/0790 (actieplan SBS/001/004) (actie SBS/001/004/001) en in het budget van de volgende jaren;

Overwegende dat het voorziene krediet zal verhoogd worden bij de volgende budgetwijziging;

Besluit:

 met 30 stemmen ja, tegen 1 stem neen

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Jean-Pierre Vanakenstemt neen.

Artikel 1

Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek B034 percelen 1 en 2 en de raming voor de opdracht “renovatie Sint Cordulakerk FASE 4: bouwkundige werken en glasramen”, opgesteld door de ontwerper, MAAT_WERK architecten, Jules Bordetstraat 22/101 te 2018 Antwerpen. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt € 887.572,67 excl. btw of € 1.073.962,93 incl. 21% btw (€ 262.655,44 Btw).

Artikel 2

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

Artikel 3

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

Artikel 4

De uitgave voor deze opdracht wordt voorzien in het investeringsbudget op budgetcode 2210050/0790-IPOB-2025P00032 (actieplan SBS/001/004) (actie SBS/ 001/004/001).

Artikel 5

De uitvoering voor deze opdracht wordt voorzien in 2028.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

BAV IGEAN DIENSTVERLENING

Overwegende dat met het K.B. van 3 januari 1969 overgegaan werd tot de oprichting van de coöperatieve vennootschap Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen, verder IGEAN cv genoemd, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 8 juli 1969;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 8 november 2003 IGEAN cv omgevormd werd tot een dienstverlenende vereniging IGEAN dienstverlening, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 19 december 2003;

Overwegende dat met de beslissing van de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken van 1 april 2004 de wijzigingen van de statuten en de omvorming van IGEAN cv in een dienstverlenende vereniging werden goedgekeurd;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 15 juni 2007 de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening werd goedgekeurd en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 13 augustus 2007 onder nr. 07120366;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013 de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening werd goedgekeurd en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 10 april 2014 van de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse rand;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 17 juni 2016 de statutenwijziging en verlenging van IGEAN dienstverlening tot 21 juni 2034 werd goedgekeurd en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 3 oktober 2016 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2018 de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening werd goedgekeurd, rekening houdend met het nieuwe decreet lokaal bestuur en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 19 maart 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding;

Overwegende dat op de jaarvergadering van 28 juni 2019 de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening werd goedgekeurd, rekening houdend met het nieuwe decreet lokaal bestuur en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen;

Overwegende dat de gemeente lid is bij IGEAN dienstverlening;

Gelet artikel 432 van het decreet lokaal bestuur en artikel 35 van de statuten bepalen dat er afgezien van de jaarvergadering nog minstens één buitengewone algemene vergadering moet worden georganiseerd in de loop van het laatste trimester van elk jaar;

Overwegende dat op deze buitengewone algemene vergadering de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar worden besproken, alsook een door de raad van bestuur opgestelde begroting wordt voorgelegd;

Overwegende dat de raad van bestuur van 21 oktober 2020 beslist heeft om de buitengewone algemene vergadering digitaal te organiseren op woensdag 16 december 2020 om 19.00 uur met volgende dagorde:

1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2021

2. goedkeuren van de begroting 2021

Overwegende dat in diezelfde zitting de raad van bestuur haar goedkeuring heeft gehecht aan de bijhorende documenten;

Overwegende dat met het schrijven van IGEAN dienstverlening van 26 oktober 2020 de uitnodiging en de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering van 16 december 2020 aan alle deelnemers werd bezorgd en volgende documenten op dat ogenblik via het infonet ter beschikking werden gesteld van de deelnemers:

1. de uittreksels uit de beslissingen van de raad van bestuur van 21 oktober 2020

2. de cijfergegevens over de inwoners en het kapitaal

3. de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2021

4. de begroting 2021;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 waarin Sandra Lauryssen, raadslid, en Christof Victor, raadslid, aangeduid werden als respectievelijk vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van Igean dienstverlening tot het einde van de gemeentelijke legislatuur;

Gelet artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering;

Overwegende dat met onderstaande beslissing aan deze vertegenwoordiger een mandaat wordt gegeven;

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22.12.2017;

Gelet op de statuten van IGEAN dienstverlening;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Kennis te nemen van de volledige dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN dienstverlening die op digitale wijze zal gehouden worden op woensdag 16 december 2020 om 19.00 uur, evenals van alle daarbij horende documenten en neemt op basis hiervan volgende beslissingen:

1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2021

2. goedkeuren van de begroting 2021.

Artikel 2

De vertegenwoordiger van de gemeente, Sandra Lauryssen, raadslid, met als plaatsvervanger Christof Victor, raadslid, die met een afzonderlijk besluit van 28 februari 2019 werd benoemd, te mandateren om op de algemene vergadering van Igean dienstverlening van 16 december 2020 deel te nemen aan de bespreking over de in artikel 1 vermelde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken.

Artikel 3

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en onverwijld twee afschriften van deze beslissing te bezorgen aan de Igean dienstverlening, Doornaardstraat 60, te 2160 Wommelgem.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

BAV IGEAN MILIEU & VEILIGHEID

Overwegende dat met het K.B. van 3 januari 1969 overgegaan werd tot de oprichting van de coöperatieve vennootschap Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen, verder IGEAN cv genoemd, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 8 juli 1969;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van IGEAN cv van 8 november 2003 de oprichtingsakte van de opdrachthoudende vereniging IGEAN milieu & veiligheid werd verleden;

Overwegende dat op 19 december 2003 de publicatie van de oprichtingsakte en de statuten van IGEAN milieu & veiligheid in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad verscheen;

Overwegende dat met de beslissing van de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken van 1 april 2004 de oprichting en de statuten van IGEAN milieu & veiligheid werd goedgekeurd;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 15 juni 2007 de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid werd goedgekeurd en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op 13 augustus 2007 onder nr. 07120366;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013 de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid werd goedgekeurd en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 10 april 2014 van de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse rand;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 17 juni 2016 de statutenwijziging en verlenging van IGEAN milieu & veiligheid tot 21 juni 2034 werd goedgekeurd en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 3 oktober 2016 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding;

Overwegende dat op de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2018 de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid werd goedgekeurd, rekening houdend met het nieuwe decreet lokaal bestuur en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 27 maart 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding;

Overwegende dat op de jaarvergadering van 28 juni 2019 de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening werd goedgekeurd, rekening houdend met het nieuwe decreet lokaal bestuur en dit werd bevestigd bij het Ministerieel Besluit van 17 oktober 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen;

Overwegende dat de gemeente lid is bij IGEAN milieu & veiligheid;

Gelet artikel 432 van het decreet lokaal bestuur en artikel 36 van de statuten bepalen dat er afgezien van de jaarvergadering nog minstens één buitengewone algemene vergadering moet worden georganiseerd in de loop van het laatste trimester van elk jaar;

Overwegende dat op deze buitengewone algemene vergadering de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar worden besproken, alsook een door de raad van bestuur opgestelde begroting wordt voorgelegd;

Overwegende dat de raad van bestuur van 21 oktober 2020 beslist heeft om de buitengewone algemene vergadering digitaal te organiseren op woensdag 16 december 2020 om 19.00 uur met volgende dagorde:

1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2021

2. goedkeuren van de begroting 2021

3. innovatiefonds – bepalen bijdrage;

Overwegende dat in diezelfde zitting de raad van bestuur haar goedkeuring heeft gehecht aan de bijhorende documenten;

Overwegende dat met het schrijven van IGEAN dienstverlening van 26 oktober 2020 de uitnodiging en de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering van 16 december 2020 aan alle deelnemers werd bezorgd en volgende documenten op dat ogenblik via het infonet ter beschikking werden gesteld van de deelnemers:

1. de uittreksels uit de beslissingen van de raad van bestuur van 21 oktober 2020

2. de cijfergegevens over de inwoners en het kapitaal

3. de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2021

4. de begroting 2021

5. de nota over het innovatiefonds;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 waarin Sandra Lauryssen, raadslid, en Christof Victor, raadslid, aangeduid werden als respectievelijk vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van Igean milieu & veiligheid tot het einde van de gemeentelijke legislatuur;

Gelet op artikel 432 van het decreet over het lokaal bestuur dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering;

Overwegende dat met onderstaande beslissing aan deze vertegenwoordiger een mandaat wordt gegeven;

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017;

Gelet op de statuten van IGEAN milieu & veiligheid;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Kennis te nemen van de volledige dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu & veiligheid die op digitale wijze zal gehouden worden op woensdag 16 december 2020 om 19.00 uur, evenals van alle daarbij horende documenten en neemt op basis hiervan volgende beslissingen:

1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2021

2. goedkeuren van de begroting 2021

3. innovatiefonds – bepalen bijdrage.

Artikel 2

De vertegenwoordiger van de gemeente, Sandra Lauryssen, raadslid, met als plaatsvervanger Christof Victor, raadslid, die met een afzonderlijk besluit van 28 februari 2019 werd benoemd, te mandateren om op de algemene vergadering van Igean milieu & veiligheid van 16 december 2020 deel te nemen aan de bespreking over de in artikel 1 vermelde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken.

Artikel 3

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en onverwijld twee afschriften van deze beslissing te bezorgen aan de Igean milieu & veiligheid, Doornaardstraat 60, te 2160 Wommelgem.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

BAV PIDPA OV

Overwegende dat de gemeente Schoten deelnemer is aan de opdrachthoudende vereniging Pidpa;

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en in het bijzonder op het artikel 432, alinea 3, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering;

Gelet op de statuten van de opdrachthoudende vereniging Pidpa;

Gelet op de uitnodiging van Pidpa van 23 oktober 2020 met de agenda en haar bijlagen:

1. Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden

2. Begroting 2021

3. Toetredingen

4. Benoemingen

5. Varia

a) Synergie Pidpa/water-link en samenwerking Pidpa/Aquafin – stand van zaken – toelichting

b) Vragen van vennoten

6. Goedkeuring van het verslag van de vergadering;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 waarin Wouter Rombouts, schepen, aangeduid werd als vertegenwoordiger van de gemeente Schoten voor alle algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Pidpa voor de periode van de ganse legislatuur 2019-2024;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 mei 2020 waarin Kris Oversteyns, raadslid, aangeduid werd als gemeentelijke plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Pidpa.

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Akte te nemen van de strategieën en de te ontwikkelen activiteiten van Pidpa m.b.t. het boekjaar 2021.

Artikel 2

Goedkeuring te verlenen aan de door de raad van bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2021 en het toelichtend verslag.

Artikel 3

Goedkeuring te verlenen aan de toetreding van de gemeente Retie bij HidrIBA en de gemeente Westerlo bij HidroSan.

Artikel 4

Goedkeuring te verlenen aan de benoemingen.

Artikel 5

Aan de vertegenwoordiger, Wouter Rombouts, schepen, met als vervanger Kris Oversteyns, raadslid, wordt de opdracht gegeven om op de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2020, overeenkomstig deze beslissing te stemmen alsook de benoemingen goed te keuren, evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter behandeling van de agendapunten van deze vergadering.

Artikel 6

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en onverwijld een afschrift van deze beslissing te bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

AV CIPAL DV

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, in het bijzonder op artikel 40 inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad en inzake de intergemeentelijke samenwerking en op artikel 432, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering;

Overwegende dat de gemeente deelnemer is van de dienstverlenende vereniging Cipal (hierna “Cipal dv”);

Gelet op de statuten van Cipal dv;

Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 28 februari 2019 waarin Kris Oversteyns, raadslid, en Charlotte Klima, schepen, aangeduid werden als respectievelijk vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van Cipal dv;

Gelet op de oproeping tot de algemene vergadering van Cipal dv van 10 december 2020 met de volgende agendapunten:

1. Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers

2. Bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2021

3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering;

Gelet op de toelichtende nota van Cipal dv betreffende de agendapunten van deze algemene vergadering;

Gelet op de voorstellen van de Raad van Bestuur van Cipal dv;

Overwegende dat geen redenen voorhanden zijn om goedkeuring van de agendapunten te weigeren;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Kennis te nemen van de agenda van de algemene vergadering van Cipal dv die op digitale wijze zal plaatsvinden op 10 december 2020 om 16.00 uur, en er, op basis van de bekomen documenten en de toelichtende nota, goedkeuring aan te verlenen, alsook aan zijn inhoud.

Artikel 2

Aan de vertegenwoordiger, Kris Oversteyns, raadslid, met als vervanger Charlotte Klima, schepen, opdracht te geven om op de algemene vergadering van 10 december 2020 of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden, overeenkomstig deze beslissing te handelen en te beslissen.

Artikel 3

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en onverwijld een afschrift van deze beslissing te bezorgen aan Cipal dv op het e-mailadres infoavdv@cipal.be .

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

AV WATER-LINK OV

Overwegende dat de gemeente deelnemer is van de opdrachthoudende vereniging water-link (hierna genoemd: water-link ov);

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 (hierna genoemd: Decreet Lokaal Bestuur);

Gelet op de gecoördineerde statuten van water-link ov;

Overwegende dat de vertegenwoordiger van de gemeente binnen de perken van zijn mandaat in naam van de gemeente Schoten de nodige beslissingen dient te nemen betreffende de punten van de agenda van de algemene vergadering van water-link ov;

Gelet op de oproepingsbrief van 30 oktober 2020 voor de algemene vergadering van het intergemeentelijk samenwerkingsverband WATER-LINK, die plaatsvindt op 17 december 2020 om 16.00 uur in de kantoren van de vereniging, Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen met als agenda:

1. Update strategie 2016-2022

2. Begroting 2021 en overzicht van de te ontwikkelen activiteiten in 2021 binnen de strategie 2016-2022

3. Jaarlijkse rapportering ingezette uitzendkrachten in het licht van het decreet Interimarbeid Lokaal Bestuur

4. Varia en mededelingen;

Overwegende artikel 432 van het Decreet Lokaal Bestuur wordt bepaald dat de algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers. Voor de gemeenten worden ze rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden, en voor de overige deelnemers door de organen, die krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen, bevoegd zijn tot deelneming of toetreding te beslissen;

Overwegende artikel 27 van de gecoördineerde statuten van water-link ov wordt bepaald dat de leden die als vertegenwoordigers der gemeenten in de algemene vergadering zetelen, rechtstreeks aangewezen worden door de gemeenteraden uit hun leden en dit voor een periode die maximaal 1 legislatuur kan bedragen. Elke gemeente duidt minstens één (1) lid aan. Voor elke begonnen schijf van honderdduizend (100.000) inwoners kan een bijkomend lid aangeduid worden, met een maximum van twee (2) leden;

Overwegende dat de gemeente meent op basis van deze criteria een nuttige aanduiding te kunnen doen;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 waarin Wouter Rombouts, schepen, resp. Walter Brat, schepen, aangeduid werden als vertegenwoordiger resp. plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van water-link ov tot het einde van de gemeentelijke legislatuur;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Kennis te nemen van de agenda van de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging water-link van 17 december 2020 en er goedkeuring aan te verlenen alsook aan zijn inhoud.

Artikel 2

De gemeentelijke vertegenwoordiger, Wouter Rombouts, schepen, met als vervanger Walter Brat, schepen, te mandateren om op de algemene vergadering van water-link ov van 17 december 2020 of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden, overeenkomstig bovenstaande beslissing te stemmen.

Artikel 3

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van onderhavige beslissing en onverwijld een afschrift van deze beslissing te bezorgen aan water-link ov, Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

AV IKA DV

Overwegende dat de gemeente aangesloten is bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA;

Overwegende dat de gemeente per aangetekend schrijven werd opgeroepen deel te nemen aan de algemene vergadering van IKA die op 18 december 2020 plaats heeft;

Overwegende dat een dossier met documentatiestukken aan de gemeente per brief van 27 oktober 2020 overgemaakt werd;

Gelet op het artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering;

Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 28 februari 2019 waarin Paul Valkeniers, schepen, en Paul De Swaef, schepen, aangeduid werden als respectievelijk vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van IKA tot het einde van de legislatuur;

Overwegende dat we heden geconfronteerd worden met het coronavirus COVID-19, waarbij het op heden niet vaststaat onder welke vorm deze algemene vergadering zal kunnen plaatsvinden;

Gelet op de huidige federale richtlijnen alsook de politiebesluiten van de gouverneurs en de informatie via het Agentschap Binnenlands Bestuur omtrent het coronavirus COVID-19 (en de mogelijke evolutie in en aanpassing van deze richtlijnen en informatie) en de impact hiervan op onderhavige bijeenkomst, wordt gevraagd om een expliciete beslissing over alle voorliggende agendapunten. Op deze manier kan desgevallend overgegaan worden tot het houden van een schriftelijke algemene vergadering indien dit noodzakelijk mocht blijken;

Overwegende dat de agenda van de algemene vergadering van IKA van 18 december 2020 volgende agendapunten bevat:

1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2021

2. Kapitaalverhoging aandelen 5f – vaststelling intekening en volstorting

3. Statutaire benoemingen

4. Statutaire mededelingen;

Gelet op de gevoerde bespreking;

Besluit:

 met 31 stemmen ja (eenparig)

Maarten De Veuster, Iefke Hendrickx, Wouter Rombouts, Charlotte Klima, Paul Valkeniers, Paul De Swaef, Walter Brat, Véronique D'Exelle, Kurt Vermeiren, Erik Block, Piet Bouciqué, Ilse Stockbroekx, Peter Arnauw, Bert Batens, Pieter Gielis, Nadine Van Mol, Kathelijne Peeters, Tom Van Grieken, Maya De Backer, Christof Victor, Dieter Peeters, Sandra Lauryssen, Lieselotte Decroix, Kris Oversteyns, Tommy Van Look, Niels Broeckx, Patrick Molle, Jean-Pierre Vanaken, Olivier Coppens, Erik Maes, Lieven De Smetstemmen ja.

Artikel 1

Na onderzoek van de documenten die bij de oproeping zijn gevoegd, zijn goedkeuring te hechten aan de dagorde en de afzonderlijke punten van de dagorde van de algemene vergadering van IKA die zal gehouden worden op vrijdag 18 december 2020 om 18 uur:

1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2021 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2021

2. Kapitaalverhoging aandelen 5f – vaststelling intekening en volstorting

3. Statutaire benoemingen

4. Statutaire mededelingen.

Artikel 2 – in geval van schriftelijke algemene vergadering

Zijn akkoord te verlenen over elk van de voorliggende agendapunten. Dit geeft het standpunt van de gemeente weer, en dient in geval van een schriftelijke algemene vergadering als een bindend akkoord te worden beschouwd en dat opgenomen zal worden in een overzichtslijst ‘houdende ontvangen inhoudelijke goedkeuringen van de deelnemers’ die gevoegd zal worden bij de notulen van bovenvermelde Algemene Vergadering en waarbij de individuele gemeenteraadsbeslissingen via het digitaal loket zullen overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid.

Artikel 3 – in geval van een fysieke of digitale algemene vergadering

De vertegenwoordiger van de gemeente, Paul Valkeniers, schepen, met als plaatsvervanger Paul De Swaef, schepen, die zal deelnemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de dienstverlenende vereniging IKA op 18 december 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 en 2 van onderhavige beslissing.

Artikel 4

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde besluiten en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e- mailadres lieven.ex@fluvius.be.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

VERSLAGGEVING PONTES

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017;

Gelet inzonderheid op artikel 441 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 dat stelt dat een lid van de raad van bestuur of een door de raad van bestuur hiertoe gemandateerde minstens tweemaal per jaar, tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad van elk van de deelnemende gemeenten, verslag uitbrengt over de uitoefening van de bevoegdheden en taken van de raad en toelichting verstrekt bij het beleid van de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging;

Neemt akte:

van de toelichting en antwoorden op gestelde vragen gegeven door Lieven De Smet, voorzitter gemeenteraad en lid raad van bestuur bij Pontes.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

VERSLAGGEVING IGEAN

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017;

Gelet inzonderheid op artikel 441 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 dat stelt dat een lid van de raad van bestuur of een door de raad van bestuur hiertoe gemandateerde minstens tweemaal per jaar, tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad van elk van de deelnemende gemeenten, verslag uitbrengt over de uitoefening van de bevoegdheden en taken van de raad en toelichting verstrekt bij het beleid van de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging;

Neemt akte:

van de toelichting en antwoorden op gestelde vragen gegeven door Walter Brat, schepen en lid raad van bestuur bij Igean.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

GROEN: INSPRAAK IN CORONATIJDEN

Neemt akte van het bijkomend punt ingediend door raadslid Peter Arnauw (Groen) op zaterdag 21 november 2020 om 17.21 uur:

Inspraak in Coronatijden

We maken ons zorgen over het inspraakproces in onze gemeente. Door de covid-pandemie is het sowieso al heel moeilijk om onze inspraak doorgedreven te organiseren, sommige diensten doen echt hun best om heel dit proces opnieuw uit te vinden, maar tegelijk blijft het heel stil rond bepaalde thema's. Wij hopen bijvoorbeeld dat er een nieuwe datum wordt gevonden voor de commissie klimaat? En wij hopen ook dat de milieuraad op heel korte termijn terug geactiveerd wordt als onderraad van de hoge raad.

We willen hier in het bijzonder aan de alarmbel trekken over onze ruimtelijke ordening. Want wanneer hier in het verleden echt wel werk werd gemaakt om de burger zo vroeg mogelijk te laten participeren in een aantal projecten en er vele RUPs zijn aangemaakt, blijft het nu oorverdovend stil rond àlle dossiers. Vanuit een angst dat bepaalde dossiers gevoelig zijn en protest zouden kunnen uitlokken, wordt nu gekozen voor een behandeling achter gesloten deuren tussen gemeente en ontwikkelaar. Zowel alle wetenschappelijk onderzoek rond participatie alsook de richtlijnen van bovenaf geven aan de een zo vroeg mogelijke betrokkenheid van de burger meer kans op succes geeft. Ja, er is in het verleden protest geweest bij bepaalde dossiers, maar als je de bewoners niet betrekt, is het nog veel erger.

Een eerste stap in de burgerparticipatie is alvast de gemeenteraadsleden en de GECORO betrekken bij alle lopende dossiers. We vinden het dan ook uitermate vreemd dat er deze legislatuur slechts één RC RO is georganiseerd, vergelijk dit met financiën en mobiliteit, en je weet dat dit absurd weinig is. En dan verneem je als betrokkene dat de GECORO wordt gehouden achter gesloten deuren in een dossier dat heel belangrijk is voor onze gemeente. Wat is daar de bedoeling van? Vreest de ontwikkelaar dat zijn plannen niet goed gaan bevonden worden door de bevolking?  Dat is alvast mijn conclusie. Een gemeenteraadslid heeft discretieplicht in gevoelige dossiers, maar tegelijk een heel groot inzagerecht. We willen niet dat we elk dossier apart moeten opvragen aan onze diensten, dat is geen manier van werken. Want er zijn veel dossiers lopend in onze gemeente: het Havenplein, de Geuzenvelden, de DDW, Klarre Warre, E10-plas en hondenschool, de centrumzone en RUP meergezinswoningen... dossiers die nu angstvallig geheim worden gehouden.

Graag hadden wij hier van de schepen een bevestiging gehad dat hij participatie van de burger hoog in het vaandel draagt en dat hij op heel korte termijn een aantal raadscommissies plant rond alvast de genoemde dossiers. Of gaat hij weer antwoorden zoals altijd: "we zijn er mee bezig"?

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

CD&V: RODEBORGSTRAAT

Neemt akte van het bijkomend punt ingediend door raadslid Erik Maes (CD&V) op zondag 22 november 2020 om 16.33 uur:

Rodeborgstraat

De Rodeborgstraat is sinds de herziening van het mobiliteitsplan een deel van de Schotense kleine ring.  Concrete plannen om deze centrumstraat aangenamer en veiliger te maken zijn er helaas nog lang niet. Sterker nog. Heel wat bewoners laten horen dat het verkeerslicht ter hoogte van de Paalstraat werkt als een rode lap op een stier. Laagvliegers die ook nog eens de voorrang van rechts negeren, scheuren vaak met een rotvaart door de Rodeborgstraat.  De aanbouw van de kleuterschool biedt een historische kans om eindelijk komaf te maken met de verkeersonveiligheid. Om de woonkwaliteit te verhogen stellen we als fractie volgende ingrepen voor

1.Een verkeersplein tussen de kleuterschool en het wooncomplex van sociale woningen 

2.Twee verwijderbare “verkeerskussens” halfweg tussen Pasteurlaan en Paalstraat 

3.Een slim verkeerslicht ter hoogte van de Paalstraat dat op rood springt wanneer voertuigen

   de maximale snelheid van 50 km/uur overschrijden. 

Deze ingrepen zijn vrij eenvoudig zijn en behoeven geen studiebureau. Voor enige inspiratie wil ik graag verwijzen naar de werken aan de Borkelstraat die met haar betonnen platen qua profiel hetzelfde oogt. Graag wil ik dan vernemen wat de ambitie van dit gemeentebestuur is om deze centrumstraat veiliger te maken?

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

STOPZETTING ZITTING

Gelet op artikel 3.5 van het reglement van orde;

Overwegende dat de voorzitter de vergadering kan stopzetten wegens het late uur (23.30 uur);

Gelet op het voorstel van de voorzitter om de zitting te hervatten op 3 december 2020 om 19.30 uur;

Neemt akte:

van het besluit van de voorzitter om de vergadering van de gemeenteraad stop te zetten wegens het late uur en de nog resterende punten van de agenda verder te behandelen in een extra gemeenteraadszitting die plaatsvindt op donderdag 3 december 2020 om 19.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

CD&V: GEURHINDER KASTEELDREEF

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

CD&V: MONDMASKERS

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

NV-A: EFFECTENTAKS

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

GOEDKEURING NOTULEN BESLOTEN VERGADERING

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

VERVANGING FINANCIEEL DIRECTEUR

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

OPPENSIOENSTELLING

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

TOEKENNING VERGOEDING NA ARBEIDSONGEVAL

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 26 NOVEMBER 2020

TOEKENNING VERGOEDING NA ARBEIDSONGEVAL

 Dit agendapunt werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: avondklok

 

 

Publicatiedatum: 16/12/2020